Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
sanitat pùblica
La Marea Blanca denuncia que les condicions socioeconòmiques determinen l'estat de salut
08/04/2017 Salut

Coincidint amb el dia internacional de la salut la Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha realitzat una acció informativa a la plaça Ricard Vinyes de Lleida per denunciar que les condicions socials i econòmiques de les persones tenen una influència directa en el seu estat de salut. tal com destaquen nombrosos estudis científics, molts d'ells publicats recentment.

Sota el títol La pobresa ens escurça la vida, mig centenar de persones han participat de l'acció i han curat, simbòlicament, la paraula 'salut', "malmesa per les condicions de pobresa, precarietat, incertesa econòmica i retallades". Durant l'acció s'han citat estudis científics recents que mostren que les desigualtats són responsables d'un excés de mortalitat superior a la majoria de factors de risc d'emmalaltir coneguts: "el nostre estat de salut pot dependre més del nostre codi postal que del nostre codi genètic" ha conclós el manifest llegit.

La Marea ha exigit als responsables polítics la urgència de polítiques socials que reverteixin la desigualtat i la reversió de les retallades sanitàries que agreugen aquesta situació.

L'acció inicia les mobilitzacions "Recuperant la dignitat" que impulsaran els moviments socials de Lleida contra la criminalització de la pobresa i pel dret a l’habitatge.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid