x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
drets
La CUP denuncia que el Pacte de Salut de Reus és el Pacte d’Innova

La formació lamenta que la resta de partits del consistori “es blindin en l’immobilisme en comptes d’afrontar mesures concretes per garantir una sanitat digna a Reus”

15/02/2017 Salut

El Pacte de Salut que s’ha signat aquest dimecres és “paper mullat” per a la CUP de Reus. Segons la regidora anticapitalista Mariona Quadrada, el pacte és “una simple declaració de bones intencions” que dóna connivència i seguidisme a un model que “continua privatitzant la sanitat pública, no dóna solucions reals a les llistes d’espera inacabables i que manté la precaritat laboral per a les persones treballadores”. El model en qüestió, però, “està clar que ha fracassat, no es pot assumir el deute  anual que genera l’Hospital quan no és una competència municipal obligatòria”, segons la també regidora Marta Llorens, qui assegura que aquest pacte “durarà fins que el centre hospitalari s’hagi d’intervenir per part del departament de Salut”.

Marta Llorens apunta directament a l'alcalde de Reus Carles Pellicer: “Va assegurar que Innova era història, però amb aquest pacte veiem de nou que no és així”. La CUP lamenta que la resta de grups del consistori reusenc es blindin per defensar “un pacte que no qüestiona encara un holding d’empreses amb uns Consells d’Administració i fundacions poc resolutius, que aporten informació trasgiversada quan cal prendre decisions crucials que afecten directament a la ciutadania, que no qüestiona en cap moment l’estructura que avui en dia encara ofereix un mercat de prestadors de serveis sanitaris amb una connivència públicoprivada”.

La CUP lamenta també que s’hagi fet cas omís a “l’alternativa real” que la formació va proposar al ple monogràfic de salut del passat mes de novembre. Una alternativa que plantegaven en 3 nivells diferents: administració, usuaris i treballadors. Pel que fa a l’administració, la CUP demana la gestió directa de la sanitat per part del departament de Salut en contra d’un “mercat de prestadors de serveis sanitaris on es barregen el sistema públic i privat”. En quant als usuaris, segons Llorens, la Candidatura reclama una  planificació d’atenció adequada a les necessitats de les pacients del territori en qüestió. I pel que fa a les treballadores es reclama una homogeneïtzació progressiva de les condicions lalborals prenent com a referència el conveni de l’ICS.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid