x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
La CUP Reus insta al conseller Comín a iniciar reunions per afrontar el futur del Grup SAGESSA
11/11/2016 Salut

La regidora de la CUP Reus Marta Llorens, ha instat avui al conseller de salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, a obrir una taula de negociació entre l’Ajuntament de Reus i el Departament de Salut per tal d’afrontar el debat del futur de SAGESSA.

En motiu de la visita avui a Reus del conseller Comín, la regidora de la CUP Marta Llorens, l’ha emplaçat a iniciar una taula permanent de reunions per tal d’acordar el futur del grup SAGESSA. Llorens ha lamentat que el Ple monogràfic sobre salut que s’havia de celebrar el proper 17 de novembre s’hagi ajornat fins el dia 24, a causa de la visita del conseller, ja que considera que “precisament el Ple monogràfic de salut ha de servir per traçar una estratègia des de l’Ajuntament de Reus per afrontar el futur del Grup SAGESSA i la gestió dels serveis sanitaris i sociosanitaris a la nostra ciutat”.

Aquesta actitud del govern municipal es deu, segons la regidora de l’esquerra independentista, al fet que “les negociacions que s’estan produint actualment entre l’Ajuntament i la Generalitat es limiten un cop més a negociar pedaços per a evitar la liquidació de l’Hospital Sant Joan, quan el que s’hauria d’estar plantejant és una solució definitiva que contempli tots els serveis sanitaris i sociosanitaris que actualment s’estan gestionant des de Reus”.

En aquesta línia, Llorens ha avançat que en el Ple monogràfic de salut, la CUP plantejarà l’inici d’un estudi per tal que la macroestructura del Grup SAGESSA es disolgui a mig termini, per tal que els serveis sanitaris siguin gestionats des d’on pertoca, evitant així la privatització d’aquestes serveis –com ja ha succeït en el darrer any en diferents residències sociosanitàries de Terres de l’Ebre- i posant fi d’una vegada per totes a un model sanitari que genera l’endeutament constant de l’Ajuntament.

Alhora, també ha plantejat la urgència de trobar una solució a la situació de l’Hospital de Móra d’Ebre, que beneficií tant a l’administració, com als usuaris i usuàries, així com als treballadors i treballadores. Llorens ha recalcat que “com ja hem dit des de fa mesos ens oposem a la proposta de l’alcalde de Móra, ja que representa sortir del foc per caure a les brases, i emplacem al conseller Comín a que estudiï la integració d’aquest hospital per part de l’ICS abans que acabi el contracte de gestió de GECHOSA”.

Per últim, Llorens ha destacat que “el ple monogràfic de salut ha de servir per propiciar un canvi de rumb en el model de gestió sanitari a la nostra ciutat”. I ha afegit que “si als anys 90 es va prendre una decisió per intentar resoldre el problema de l’Hospital amb la creació de les empreses municipals, ara cal davant de l’evidència del fracàs d’aquest model, fer una aposta clara d’un nou model gestionat des de l’administració pública i amb la participació del territori i de tots els actors implicats en el servei sanitari”.

Candidatura d’Unitat Popular

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid