x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
serveis funeraris
La CUP exigirà al ple que es “deixi de fer negoci amb la mort” a Reus

La creació d’una cooperativa d’oficis i serveis i la demanda de dimissió del gerent de Reus Transport Públic, Josep Maria Adserà, són altres propostes de la formació

16/11/2016 Drets i Llibertats

La CUP vol que Reus mantingui el servei funerari públic i s’oposen al que anomenen “negoci de la mort”. Reivindiquen que a Reus, fins fa un any, només hi havia un sol servei funerari i era públic, gestionat directament per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, i reclamen preservar aquest servei.  Segons Marta Llorens, “el govern no critica la competència  salvatge que suposa el servei privat que ofereix Mémora” que representa una “amenaça” per a tota la ciutadania i que “en un any a la ciutat ja ha obtingut una quota de mercat del 10% que abans oferia el servei públic”, segons assegura la CUP. Malgrat la Llei 2/1997 de 3 d’abril ampari  que el servei funerari s’ha d’oferir en règim de lliure competència, la CUP reivindica que “una gestió directa del servei dóna cabuda a un control eficaç, permet fer tarifes que no busquen el negoci  i permet establir preus segons la renda de cadascú”.

D’altra banda, la Candidatura proposa la creació d’una Cooperativa d’Oficis i Serveis que s’habiliti en diversos espais municipals. L’objectiu de la proposta, segons Edgar Fernández, és crear una base de persones voluntàries que vulguin i puguin col·laborar a oferir coneixement professionals, formació o serveis de forma gratuïta així com posar en contacte les persones que tenen demandes amb les persones que s’han ofert prèviament per “fomentar la cooperació i resoldre necessitats com petites reparacions de casa o oferir classes de llengua sense fer ús dels diners”, ha afirmat el cupaire.

La CUP també demanarà a l’Ajuntament que habiliti els dies 12 d’octubre i el 6 de desembre com a dies laborables. Els treballadors del consistori, segons la formació, podrien treballar o no i, en cas que treballessin, podrien escollir dos dies de festa a posteriori.

Llorens també ha insistit que la CUP espera des del mes de setembre la convocatòria de les juntes generals de Redessa, Reus Mobilitat i Reus Transport Públic per exigir la dimissió del gerent d’aquestes societats, Josep Maria Adserà.

 

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid