x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
serveis bàsics
El protocol contra la pobresa energètica queda suspès a instàncies d'Endesa

Un jutge de Barcelona l'ha suspès cautelarment mentre estudia el recurs de la companyia elèctrica. L'empresa afirma que desenvolupa articles de la llei contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica suspesos pel TC.

22/12/2016 Drets i Llibertats

El protocol contra la pobresa energètica que desenvolupava part de la Llei 24/2015 contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica ha quedat suspesa. Segons informa Vilaweb, el Jutjat Contenciós-Administratiu nº2 de Barcelona l’ha suspès cautelarment a instàncies d’Endesa.

La companyia elèctrica va demanar-ne la suspensió perquè desenvolupava articles de la llei suspesos pel Tribunal Constitucional. El protocol, creat per l’Agència Catalana de Consum, servia perquè molts ajuntaments poguessin exigir a les empreses d’energia que no tallessin el subministrament a persones que no ho podien pagar.

El jutge considera que el protocol s’ha de suspendre cautelarment mentre estudia el recurs d’Endesa. A més, ha afirmat que el protocol “suposa un trencament del principi constitucional de seguretat jurídica” perquè va més enllà dels articles en vigor de la llei. Cal recordar que el Tribunal Constitucional no va suspendre l’article que obliga les companyies elèctriques a avisar els serveis socials abans de tallar el subministrament.

El magistrat també ha recordat que l’alt tribunal va suspendre articles del Codi de Consum de Catalunya que entre altres coses impedien el tall de servei durant l’hivern.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid