Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
redistribució
Badalona decidirà on invertir part del sou de l’alcaldessa Sabater i dels regidors de GBeC
14/12/2016 Economia

Guanyem Badalona en Comú presenta Pot Comú, un programa on s’invertiran 30.000 € en projectes socials per a la ciutat i que els badalonins i les badalonines decidiran  on invertir-los. Els diners provenen de la limitació salarial marcada pel Codi Ètic de la formació, que és de 3,5 vegades el Sou Mínim Interprofessional. Els 30.000 € corresponen als diners aportats per les regidores, regidors, exregidor i l’alcaldessa durant el període 2015-2016.

GBeC ha obert un web perquè qualsevol entitat, moviment, plataforma de la ciutat faci la seva proposta de projecte social. Un cop rebuts, el jurat els puntuarà en base als criteris establerts per les bases i que es poden trobar al web.

El jurat està format per persones provinents d’entitats de Badalona com la FAVB, FAMPAS, el Consell de la Joventut i la Comissió de Festes. També per un membre de GBeC, un de Coop57 i per 3 persones de prestigi com l’escriptor Julià de Jòdar, la periodista Sara Muñoz i l’historiador Emili FerrandoEls 7 projectes millor puntuats pel jurat passaran a la fase final on seran sotmesos a votació popular.

La ciutadania decidirà en democràcia directa

Els 7 projectes finals tindran una quantitat mínima de 1.250 € que s’incrementarà en funció de la posició que quedi després de la votació ciutadana que es farà el mes de març. Una vegada més, les ciutadanes i els ciutadans decidiran quins projectes els agraden més i consideren que són prioritaris pel barri o la ciutat. El projecte més votat rebrà una ajuda total de 5.750 € per tirar-lo endavant i el menys votat 3.000 €.

Durant la presentació, la portaveu de Pot Comú, Nora San Sebastián, va deixar clar que els projectes “tindran l’acompanyament de GBeC per ajudar en el desenvolupament del projecte”. Entre els elements que més puntuen hi ha la solvència tècnica del projecte o bé si va dirigit a tota la ciutat o a una zona concreta. L'altre portaveu de Pot Comú, Jordi Saladrigas, ha destacat que l’objectiu és “reinvertir els diners públics perquè tornin cap a la societat i quina millor manera de fer-ho que en projectes socials”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid