Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turquia amenaça cínicament Europa
30/11/2016 Hemeroteca

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha amenaçat aquest divendres amb obrir les fronteres del seu país amb Europa als immigrants si segueixen les pressions europees segons informa Reuters.

“Escolteu-me bé. Si aneu més enllà, aquestes fronteres s’obriran. Posin-s’ho al cap”, ha dit Erdogan. “No importarà si tots vostès voten a favor o en contra”, ha declarat el mandatari durant un congrés que se celebra a Istanbul.

“Nosaltres alimentem a 3,5 milions de refugiats, mentre vostès no compleixen les seves promeses” ha afegit el president en referència al pacte signat al març entre Turquia i la UE. Es va acordar el tancament de fronteres a canvi d’ajudes econòmiques i l’agilització de les negociacions d’adhesió a la unió. “La UE necessita Turquia”, ha avisat Erdogan.

Les amenaces han continuat amb l’anunci de tornar a instaurar la pena de mort, és un desafiament més d’Erdogan a la UE, ja que aquesta considera que aquesta mesura és incompatible amb l’adhesió al bloc. En resposta a una multitud que cridava: “Nosaltres volem la pena de mort”, el president ha contestat: “Validaré aquesta decisió si és aprovada pel Parlament”, ha dit el cap de l’Estat turc a Istanbul.

El president turc ha dit, a més, seguint la seva línia de cínic xantatge, que la polèmica proposta de llei del seu partit de permetre que l’home que cometi abusos o violi a una nena pugui evitar anar a la presó casant-se amb ella, no va ser convenientment preparada i que el text tornarà a portar-se al Parlament amb un consens més ampli.

Erdogan està utilitzant els refugiats com a moneda de canvi en el reajustament geopolític que està tenint la relació de Turquia amb Europa, amb els EUA i amb Rússia. Les possibles evolucions dependran dels esdeveniments a Síria, especialment dels nous acords que puguin arribar entre Rússia i els Estats Units sota mandat de Trump.

Erdogan parla de què Europa necessita Turquia, però oblida el molt que Turquia necessita Europa, els immigrants turcs arriben a 2,3 milions només a Alemanya i suposen un desafiament polític no només per als països destí sinó també per a la mateixa Turquia, ja que molts d’ells mantenen l’esperança de tornar i inverteixen els seus estalvis en la seva regió d’origen, aquells que tornen se’ls anomena “almanci”, si arriba un conflicte obert i directe amb Europa la comunitat turca dins la Unió es pot trobar en una situació d’indefensió jurídica, i al mateix temps Turquia pot deixar de rebre els capitals que des dels anys seixanta aquesta població immigrada ha injectat a l’economia turca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid