Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
joves
Guanyem Badalona en Comú demana que s'ampliï el dret a vot a partir dels 16 anys

La candidatura municipal presenta una moció on s’insta el Parlament, el Congrés i el Senat a fer els canvis necessaris

24/11/2016 Política

Guanyem Badalona en Comú presentarà una moció al ple municipal de dimarts 29 de novembre, al costat d’ERC-Avancem-MES, per demanar a totes les instàncies polítiques que es modifiqui la llei i s’inclogui com a nous votants les persones entre 16 i 18 anys.

Les bones experiències del procés participatiu del Pressupost Ordinari, del Pressupost d’Inversions, del Pla d’Actuació Municipal i del 9N demostren la necessitat que aquestes persones s’incorporin com a nous votants per millorar la salut democràtica del país i de la societat.  

Segons diu Guanyem Badalona en Comú, no es tracta de crear experiències pilot, sinó seguir els exemples de països com Alemanya, Brasil, Noruega o Argentina, entre d’altres, que permeten que la joventut entre 16 i 18 anys esculli les persones que formen part de la classe política dels seus estats.

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa va fer la mateixa petició a tots els estats membres l’any 2011, entre altres motius, per evitar que la joventut quedi marginada de les decisions polítiques i que només siguin les persones de més edat les que marquin les qüestions a debatre en política.

La petició al ple municipal per part de Guanyem Badalona en Comú i ERC-Avancem-MES és conseqüència de la petició feta pels col·lectius de joves L’Espurna-Assemblea de Joves Independentistes de Badalona, Joventuts d’Esquerra Republicana, Joves d’Esquerra Verda i el nucli local del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

Campanya a les xarxes de l'Espurna

L'assemblea de joves independentistes badalonins l'Espurna, que forma part de la coordinadora Assemblees de Joves per la Unitat Popular, ha penjat un vídeo que anima als joves a participar en els processos participatius que s'han engegat a Badalona.


😡El jovent entre els 16 i els 18 anys ja tenim responsabilitats penals, dret a treballar, obligatorietat de pagar impostos, ple consentiment en els tractaments mèdics i dret al matrimoni... però NO TENIM DRET A VOT! 👍🏽Com es va donar a terme el 9N i ara amb el Procés Participatiu del PAM i el PIM a #Badalona, exigim el sufragi a partir dels 16 anys! ☝🏼️Participem i votem!

Publicat per L' Espurna - Assemblea de Joves Independentistes de Badalona dimecres 23 de novembre de 2016
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid