Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El rectorat de la UAB anima els estudiants a mobilitzar-se el 17N

Gest inèdit de l'òrgan de govern de l'universitat.

15/11/2016 Educació

En una carta adreçada als estudiants, personal d'administració i serveis i al personal acadèmic i investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona l'equip de govern ha manifestat el seu suport a la jornada de mobilització del 17 de novembre. De manera breu, la missiva explica que la jornada de mobilització s'ha convocat coincidint amb el Dia Internacional de l’Estudiant Universitari. El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i els principals sindicats i associacions estudiantils de les universitats catalanes com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, la Coordinadora d'Assemblees de Facultat o l'Associació d'Estudiants Progressistes ha coincidit en la demanda de la gratuïtat de l'ensenyament superior.

A la carta enviada, el Rectorat proposa una aturada general d’uns quinze minuts de l’activitat docent a les 12 del migdia per tal de dur a terme concentracions a les portes de les facultats i del Rectorat i fer la lectura del manifest reivindicatiu per part dels estudiants. Fonts del moviment estudiantil de la UAB han confirmat a Llibertat.cat que el gest que s'havia demanat al rectorat era una aturada de les classes de 12 a 3 de la tarda decretada des de l'equip de govern.

Sigui com sigui, aquest gest de Margarita Arboix, rectora des de finals del curs passat, contrasta amb el del seu antecessor Ferran Sancho. L'anterior equip de govern amb Sancho al capdavant i Sílvia Carrasco com a vice-rectora d'estudiants va protagonitzar diversos enfrontaments amb l'estudiantat organitzat com l'ocupació del rectorat, de on se'n deriva el cas dels 27 i més, o les mobilitzacions contra el 3+2 del curs passat.

La mobilització estudiantil durarà tot el dia

L’estudiantat de la UAB de 10:00h a 12:00h tindrà l’oportunitat d’assistir a classes crítiques i xerrades dividides per temàtiques de cada facultat de la universitat. A les 12:00h hi haurà una aturada de classes amb la lectura del manifest de la jornada a cada facultat. Seguidament de 12:30h a 13:00h es realitzarà un cercavila per tot el campus i per tancar la jornada de lluita a la UAB es farà un acte central a la plaça cívica amb tres ponents i un dinar popular. A les 16:00h es convoca a tot l’estudiantat per baixar a la manifestació que es farà a Barcelona a Pl. Universitat a les 17:00h.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid