Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades a la Universitat
Finalitza la tancada del rectorat de la UAB "per responsabilitat"

Els estudiants adverteixen que no obliden les seves reivindicacions, que se centren principalment en l’execució de les mocions aprovades al claustre del 20 i 21 de març.

18/05/2013 Educació
Finalitza la tancada del rectorat d'un mes d'ocupació Finalitza la tancada del rectorat d'un mes d'ocupació

Després d'un mes  d’ocupació del rectorat de la UAB, la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) va  decidir ahir donar per acabada l'acció “per responsabilitat”, però adverteixen que no obliden les seves reivindicacions, que se centren principalment en l’execució de les mocions aprovades al claustre del 20 i 21 de març.

Recordem que dijous passat, els Mossos d'Esquadra van enviar uns intermediaris per tal de comunicar als estudiants que el Rector, Ferran Sancho havia donat el permís per desallotjar el Rectorat ocupat per la CAF en qualsevol moment a partir d’ahir a les 00.00h.

Tot i així els estudiants havien manifestat que mantindrien la tancada al Rectorat fins que els fessin fora, ja que consideren l'ultimatum no era la via per solucionar una situació que havia de poder-se emmarcar en la voluntat d’entesa en una lluita en defensa de la universitat pública.

Les accions de pressió durant l'ocupació

El rectorat de la UAB va ser ocupat el 17 d'abril, jornada de vaga estudiantil al campus de Bellaterra. Des d'aquest dia, l'ocupació ha estat acompanyada de l'aturada del Consell de Govern el 25 d’abril, l'escarni a la Vicerrectora de Cooperació Silvia Carrasco, tallades de trànsit a l'estació de ferrocarrils de la UAB i les principals rotondes d'accés a la universitat, cercaviles pel campus, un dels quals va a acabar amb tres estudiants ferits per confrontacions amb els mossos d'esquadra, classes impartides al rectorat, pintades a les facultats, i xerrades.

L'última de les accions es va dur a terme el 9 de maig, dia de vaga estudiantil a nivell estatal convocada por CCOO i jornada de lluita a l'Autònoma convocada per la CAF, quan es va fer una manifestació pel campus en la que es van boicotejar els caixers de les principals entitats bancàries del campus amb silicona i pintades, fins arribar a l’altura de la B-30, os es va llençar pintura als mossos d'esquadra que, com de costum, esperaven les estudiants.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid