Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
gestió pública de l'aigua
La CUP de Mollet presenta una moció per recuperar la gestió pública de l'aigua
20/10/2016 Política

La CUP Mollet vol que durant el 2017 la ciutat “senti les bases per a la recuperació de la gestió pública de l’aigua”, per això ha presentat aquesta setmana una proposta de moció per tal que l’ajuntament “creï una comissió d'estudi de la municipalització de la gestió del servei de l'aigua i obri un debat ciutadà sobre el model de gestió de l'aigua a la ciutat, que compti amb la presència de persones i col·lectius especialitzats en la qüestió, així com els agents que actualment gestionen el servei”.

“Volem obrir a la ciutat el debat de la municipalització d’aquest servei, perquè creiem que l’aigua com a necessitat bàsica ha de ser gestionada sota els criteris dels béns comuns i no com una mercaderia per a generar beneficis a una empresa privada”, ha explicat Txus Carrasco, portaveu de la CUP Mollet.

Carrasco ha alertat que “aquest és un debat que urgeix, perquè com recull la LRSAL (Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local), l’ajuntament té l’obligació de prestar aquest servei de la manera més sostenible i eficient”.

El portaveu independentista ha defensat que, com demostra el fet que molts ajuntaments estiguin remunicipalitzant aquest servei, “la gestió pública és l’opció més eficient, democràtica i transparent, per garantir-ne la universalitat d'accés, revertir els beneficis de l'activitat en la totalitat de la població i millorar el control sobre les condicions laborals dels treballadors”.

Per aquest motiu la CUP Mollet ha proposat també que “s’inclogui també una partida als pressupostos municipals de l’any vinent per tal que es creï una comissió d’estudi, s’enllesteixin els treballs tècnics pertinents i s’impulsi un espai de debat participatiu sobre el model de gestió de l’aigua a la ciutat”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid