Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
La colla de dolçainers i tabaleters ‘Estrela Roja’ de Benimaclet publica un llibre del seu 25è aniversari

"25 anys on els nostres “refilets defectuosos”, com deia el Fuster, han estat al carrer, a les places, reclamant justícia i llibertat en un país ocupat i agredit constantment pels espanyols. 25 anys fent dels nostres instruments de lluita les armes necessàries per l’autodefensa legitima i necessària per aconseguir la plena sobirania"

20/10/2016 Cultura

Aquest dissabte, la colla de dolçainers i tabaleters ‘Estrela Roja’ presentarà, en el barri de Benimaclet, un llibre homenatge als seus 25 anys de vida, de formació i de reivindicació. Aquesta presentació oficial serà la primera d’una centena ue ja tenen programes arreu dels Països Catalans per als propers mesos.

L’acte tindrà lloc a la seu de l’Assemblea de Veïns de Benimaclet (c/ Masquefa, 5 de Benimaclet). La presentació estarà acompanyada de danses, albaes, balls, muixerangues, cançons, teatre, gegants, dimonis, xerrades, parlaments, vídeos, fotografies,... i com no: música de tabal i dolçaina.

El projecte, que ha comptat amb la col·laboració de vora 300 persones, tracta de posar en majúscules el treball d’Estrela Roja, a més del que el tabal i la dolçaina ha significat “com a instruments de lluita per a la defensa dels drets socials i nacionals i de les persones i pobles més desfavorits”. El llibre ha sigut autofinanciat per Estrela Roja i està prologat per Vicent Torrent.

Estrela Roja

"El 1990 encetàvem a Benimaclet una activitat relacionada amb la música tradicional en general i de tabal i dolçaina en particular que mai haguérem sospitar la transcendència ni la implicació que hi tindria durant aquests 25 anys. El que començà essent una aportació musical als correfocs de la Colla de Dimonis de Benimaclet s’ha convertit en un referent de lluita, de compromís amb la classe treballadora i amb el país, de solidaritat de tota mena, de respecte per la cultura, de resposta a les agressions feixistes / capitalistes, de desfolklorització del tabal i la dolçaina,...

25 anys on els nostres “refilets defectuosos”, com deia el Fuster, han estat al carrer, a les places, reclamant justícia i llibertat en un país ocupat i agredit constantment pels espanyols. 25 anys fent dels nostres instruments de lluita les armes necessàries per l’autodefensa legitima i necessària per aconseguir la plena sobirania.

Malgrat tot, ens reafirmem i volem informar de que continuarem fent servir els nostres “instruments de lluita” per aquesta lluita de “canviar-ho tot” i on volem deixar constància de que el nostre alliberament social i nacional, s’està fent, també, a ritme de tabal i dolçaina.

Convidem així, a totes les persones compromeses amb els nostres principis i finalitats a gaudir de les activitats previstes per a celebrar aquest 25è aniversari. Activitats que seran comunicades puntualment."


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid