Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
estelades
Drets presenta un recurs perquè el cas de les estelades es vegi als tribunals espanyols i no als suïssos

Drets recorda que es vulneren un drets fonamentals protegit a l’Estat i que, per tant, ho ha de resoldre un tribunal espanyol i no un tribunal suís

18/10/2016 Drets i Llibertats
Estelades al Camp Nou Estelades al Camp Nou

L’equip de juristes voluntaris Drets no s’ha volgut quedar de braços plegats després que el Jutjat de primera instància número 44 on havia recaigut el cas de la sanció de la UEFA per les estelades considerés aquest mes de setembre que no era competent per resoldre el cas i enviés els denunciants a la justícia Suïssa. Els advocats de Drets han presentat un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Barcelona ja que consideren que amb la sanció de la UEFA es vulneren drets fonamentals protegits per la Constitució Espanyola –com la llibertat ideològica o la llibertat d’expressió- i que per tant és un tribunal espanyol que ho ha de jutjar i no pas un tribunal suís. A més, afegeixen que dir que la UEFA té la seu a Suïssa no és un argument vàlid, ja que la UEFA a l’Estat està representada legalment per la Real Federación Española de Futbol (RFEF) tal com indiquen els seus propis estatuts.

El mes de novembre de 2015 Drets va acudir al jutjat de primera instància, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, per interposar una demanda contra la Unió d’Associacions Europees de Futbol (UEFA) en nom de diversos socis del club per vulneració de drets fonamentals arran de l’expedient disciplinari que va rebre el Futbol Club Barcelona per l’exhibició d’estelades al partit contra el Bayer Leverkusen disputat al camp Nou el dia 29 de setembre, i que va acabar amb una imposició d’una multa de 40.000 euros al club. La justícia espanyola ha tardat deu mesos a pronunciar-se i ho ha fet argumentant que no és competent per jutjar el cas.

Drets

L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials. Les despeses derivades dels processos judicials les assumeixen gràcies a les campanyes de micromecenatge ciutadà.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid