Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Sensepor
Mossos de paisà retiren les estelades de Navàs
27/06/2016 Política

Dissabte passat, Mossos de paisà van retirar retirat les dues estelades que hi havia penjades a la façana de l'Ajuntament de Navàs. El municipi governat per la CUP i ERC era el darrer dels sis del Bages a qui la Junta Electoral va requerir treure-les amb l'amenaça d'enviar-hi els Mossos.

La façana de l'Ajuntament de Manresa ja s'ha llevat dissabte dissabte passat sense l'estelada. Artés, Sallent, Sant Vicenç i Navarcles van fer el mateix la nit abans de les eleccions de diputats a les Corts espanyoles. En canvi, a Navàs, la bandera es mantenia a l'espera de l'arribada dels Mossos. Aquests, ho han fet de forma discreta, vestits de carrer, i davant la presència d'alguns mitjans de comunicació, segons va informar el Regió7.

Jaume Casals, alcalde de Navàs per la CUP, ha criticat el paper que Societat Civil Catalana ha jugat a l'hora de denunciar els municipis amb l'estelada als Ajuntaments, una associació a qui ha titllat de "petit grupet d'ultres que no sabem ben bé d'on es finança" i al·lega que "és trist que a una entitat que agrupa gent amb passat i present franquista se li faci cas".

El batlle també ha lamentat la postura de l'Associació de Municipis per la Independència, a parer seu poc intensa davant la petició de retirar les estelades. "L'AMI, en moments com aquest, hauria d'haver aconseguit una postura més forta entre tots els municipis que hi estem adherits. En el nostre cas és un acord de ple [lluir l'estelada] amb amplíssima majoria, i en molts altres municipis també. Si en aquests moments ja no fem aquest exercici, em queda el dubte si després el farem o no", ha assenyalat.

Com a resposta, i poc després de l'actuació dels agents, s'ha començat a penjar una estelada de grans dimensions a pocs metres de l'ajuntament en un façana privada, en una acció similar a la protagonitzada ahir a Berga i avui a Manresa. Ha quedat instal·lada a les 12 del migdia i en altres finestres i balcons privats també s han penjat noves estelades i quatribarrades. També s'han posat banderes negres a l'ajuntament per substituir simbòlicament els dues estelades retirades, tal com apunta el diari del Bages.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid