Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Castanyada
Carrutxa i l’Associació de Veïns d’Horts de Miró de Reus organitzen de nou la castanyada al barri
27/10/2016 Cultura

En el moment de l’any en què s’apropa el temps de la foscor, amb les nits més llargues, i el fred de l’hivern, la nostra cultura celebra des de fa més de mil anys una festa dedicada al record dels avantpassats, dels difunts.

La diada de Tots Sants i el dia de difunts han estat històricament festes de retrobament familiar i col·lectiu, menjant productes del temps: castanyes, moniatos, confitura... o panellets, dolços fets amb ametlla, ou, sucre... aquest és l’origen del que avui anomenem castanyada, celebració col·lectiva que podem compartir amb el veïnat.

Per aquest motiu, des de Carrutxa i l’Associació de Veïns d’Horts de Miró organitzen per segon any consecutiu la Castanyada al barri. Enguany serà el dissabte 29 d’octubre a la tarda i tindrà una vegada més la plaça Abat Oliba com espai central. Començarem a les 17h amb jocs infantils per la canalla del barri dinamitzats per l’Agrupament Escolta la Mulassa i l'Esplai Fem-nos Amics, a partir de les 18h cercavila amb el gegant Pau Miró, els gegants del Pere Mata, el gegant de l'esplai Fem-nos Amics, el Bou de Reus, grallers de l’Aula de Sons, Batukats del Bolet i els Nanos que recorrerà diversos carrers del barri. Un cop la cercavila hagi retornat a la plaça hi haurà coca i xocolata desfeta per tothom i ball a la plaça amb Folk a Tr3s, un grup de folk amb danses preparades per fer ballar a tothom.

El proper dia 1 de novembre a diversos punts de Reus hi haurà les tradicionals rifes de plats de panellets i confitura, acompanyats d'ampolles de vermut o vi, que organitzen diverses entitats de la ciutat sota el crit característic de —i… va bola!.Aquest costum, que es remunta al segle XIX i que ha superat prohibicions i conflictes, es realitza tradicionalment amb bombos amb vint boles numerades, apostes orals, sense butlletes i un número guanyador a cada tirada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid