Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fem-ho: Construïm la República Catalana

Un any més, commemorem la Diada Nacional de Catalunya, d’on venim i tot el que tenim a guanyar i ho tornarem a fer tot fent història. Un altre Onze de Setembre per a recordar a totes aquelles persones que ens han precedit en la lluita per l’alliberament nacional i social de la nostra terra. Les represàlies i entrebancs que la maquinària de l’Estat espanyol ha anat posant als anhels del nostre poble, no ha aconseguit fer-nos callar i per això seguim, persistents, perseverants, lluitant dia a dia. Però creiem, també, que ha de ser una diada de construcció, de mirar al futur i d’aportar la veu del jovent en aquest projecte de país que volem construir, de batallar perquè la República Catalana es faci al costat del jovent d’aquest poble. 

La nostra nació, els Països Catalans, fa segles que viu l’opressió de l’Estat espanyol i l’Estat francès, fet que, afegit al neoliberalisme desenfrenat que regeix el món occidental, precaritza cada cop més les condicions de vida de les classes populars, destrueix la nostra terra i recursos a causa de l’especulació del territori i menysté les vides de les persones per motius de gènere, origen, ètnia o religió. 

Ens trobem davant d’un moment històric i únic, davant d’un Estat Espanyol que és cada cop més evidentment irreformable i que no ofereix cap bri d’esperança de vida digna a la nostra societat. Davant d’aquest estat retrògrad, la societat catalana ha sigut capaç de posar al centre del debat polític el nostre procés d’alliberament nacional, i així mostrar les seves contradiccions i falta de democràcia que atempten contra els nostres drets.

Les Assemblees de Joves per la Unitat Popular creiem que la única via possible i revolucionària de trencar amb l’status quo passa per la independència de Catalunya, d’aquesta manera, l’alliberament del nostre poble ha de ser un objectiu i alhora un mitjà per aconseguir una societat més justa, amb un model econòmic i energètic sostenible, amb la vida de les persones i la convivència amb el nostre entorn al centre de qualsevol plantejament polític. Així doncs, fem una crida a la participació, a sortir al carrer, aquest onze de setembre i cada dia, cada cop que els nostres drets es vegin vulnerats.

Per això convoquem a les mobilitzacions organitzades per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, aquest onze de setembre hi serem perquè ens mantenim fidels al nostre poble i perquè hi tenim molt a dir i a aportar. Hi serem reclamant i treballant perquè aquesta República en construcció tingui els ciments d’un jovent actiu, que no deixa que res ni ningú trepitgi els seus drets. Hi serem reivindicant que República és nom de dona i que mai més s’escriurà la història sense nosaltres com a protagonistes. Hi serem, també, amb la ferma voluntat de treballar per un Procés Constituent que ens condueixi a una República Catalana del poble, del carrer, dels zero desnonaments. Una República que no toleri el feixisme, el racisme, ni el masclisme, una República feta per nosaltres i per a nosaltres.
Fem-ho! Construïm la República Catalana!

Assemblees de Joves per la Unitat Popular, Països Catalans 2016

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid