Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cas Teti: condemnat a un any

En sentència comunicada aquesta setmana a les parts, la secció 21 de l’Audiència Provincial de Barcelona condemna a un any de presó i al pagament d'una pena multa de 1080 euros al nostre company Teti.

Els magistrats es fan seu el relat ofert per l'advocat del net de l'alcalde franquista de Berga, en Juan Antonio López Noguera, i a “l'afinament” del relat del Ministeri Fiscal al que ja ens tenen massa acostumades, prescindint dels fets que cap persona va poder afirmar veure en Teti colpejar a l'exregidor del PP, prescindint de la manca d'entitat dels fets o la inexistència de lesions o la manca de molèsties patides, tal i com el Sr. López Noguera va reconèixer.

En aquestes condicions el Tribunal ha imposat la condemna mínima: un any de presó i una pena-multa de 1080 euros.

 Un procés judicial de recorregut estrany i canviant

En un primer moment tant el Jutjat com el Ministeri Fiscal van considerar que els fets no tenien entitat suficient per ser considerar delicte, i així ho varen plasmar en els diferents escrits i Interlocutòries; sorprenentment però, quan va arribar el moment de presentar l'escrit d'acusació van elevar les demandes a més penes i més delictes que l'advocat de l'acusació particular: 6 anys de presó, i dues faltes amb una pena multa que superava els 3600 euros que proposava l'advocat de l'acusació. Posteriorment, i segurament gràcies als suports rebuts i a la indignació popular davant la nova i darrera agressió judicial contra l'independentisme, va presentar un nou escrit d'acusació demanant tant sols 3 mesos menys que l'acusació particular (4 anys i 9 mesos).

 A l’inici del cas Teti, el mínim per atemptat a l’autoritat no era d’un any de presó, xifra finalment imposada en la sentència, sinó de quatre. I el regidor del PP, amb la intenció de treure’n rèdit polític, va voler encapçalar un procés judicial en que la seva petició inicial era de cinc anys. És a dir, exigia l’empresonament de l’independentista per un sol calbot, com es va repetir fins la sacietat, durant els quatre anys de campanya solidària. A presó per una “colleja”. Un “indepe” menys als carrers i moltes medalles al pit de l’espanyolista.

 Però els canvis normatius operats en els darrers anys han fet disminuir considerablement la xifra mínima imposable en el supòsit d’atemptat a l’autoritat. Com hem dit, abans era de quatre anys i ara és de només un any. I aquesta és la condemna, la mínima, que el tribunal ha imposat a en Teti.

 Males llengües parlen de les raons que van inspirar el Govern del PP de Madrid a realitzar aquests canvis en vigor des de mitjans de l’any passat. A algú li preocupava i molt l'alta penalitat del delicte d'atemptat a l'autoritat, per un altre cas, molt més greu que un simple calbot, però l'objectiu de les agressions eren diferents. L’11 de setembre del 2013, un grup d’ultres va atacar la seu de la Generalitat de Catalunya a Madrid. Va ser el cas “Blanquerna”. Diversos feixistes amb vinculacions familiars amb alts càrrecs del govern i del PP van agredir representants del govern autonòmic català. I curiosament tot va canviar. Els canvis normatius es van accelerar pocs mesos després de l’inici del procés judicial contra els feixistes i la seva sentència, del febrer d’enguany, no cal dir-ho, va ser ridícula: condemnes d’entre 6 i 8 mesos quan les acusacions demanaven penes de 14 anys de presó. Cap dels feixistes, però, va ser condemnat per delicte d'atemptat a l'autoritat.

El mateix sistema judicial, però resultats diferents ens evidencien de forma clara que els feixistes tenen i sempre tindran a l'estat espanyol els poders de la seva banda, sigui el legislatiu, l'executiu o el judicial. Alhora que com sempre ha passat els independentistes haurem d'aguantar processos injustos i condemnes aberrants mentre no trenquem definitivament amb un Estat que més de 40 anys després de la mort del dictador continua fent pudor a naftalina, i a on les imatges les continuen veient en blanc i negre..

Qui és el culpable? Quina és la veritable agressió? 

I és que l’agressió, l’autèntica agressió, no ha estat el calbot sinó veure estroncada la vida d’en Teti per l’amenaça d’entrar a la presó. No ha estat fàcil viure aquests quatre anys de pressió per la voluntat d’uns pocs per fer tancar en Teti quatre, cinc o sis anys. El grup de suport, Alerta solidària, en Teti i companys i familiars no ho podrem oblidar mai. El despropòsit era enorme. Tant gran com fàcil era desdir-se de la coherència de ser militant independentista i demanar perdó al regidor del PP, reconèixer uns fets i una culpa a qui s’ha presentat com a víctima per rebre un calbot que un segon més tard ja ni notava. La voluntat del nét de l'alcalde franquista era sotmetre en Teti, al poble de Berga i a l'independentisme, tal i com el seu avi havia intentat durant tants anys, però ni durant el temps del procés judicial, ni ara que ja ens han demostrat que la justícia espanyola té massa d'espanyola i poc de justícia, aconseguiran que baixem el cap, no aconseguiran sotmetre al Teti, a Berga i encara menys a l'independentisme.

El Teti com tants altres represaliats de l'Esquerra Independentista no paren d'il·luminar el camí: ens cal valentia, fermesa i cap penediment per ser allò que volem ser.

 Finalment, i per cloure la campanya, des del Grup de Suport us animem a tots i a totes a venir, al Casal Panxo de Berga, el proper divendres dia 16, per celebrar que tanquem aquest capítol de la nostra lluita i que amb el somriure i el puny tancat, continuem el combat!

No ens aturaran!

Fins a la victòria, hi anirem, hi anirem i hi anirem!

Grup de Suport + Alerta Solidària

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid