Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mesura animalista del CAI de Gandia
08/08/2016 Encarna Canet

El començament del mes d’agost ens saludava amb una bona noticia referida al CAI de Gandia: Cáritas, Serveis Socials Municipals, Pelant Peluts i el Racó de la Mascota treballen coordinadament per aconseguir que les persones sense sostre que s’atenen al CAI de Gandia puguen fer-ho amb els seus animals de companyia.

De totes és conegut que l’únic suport que tenen les persones que viuen al carrer és el seu animal de companyia i que moltes vegades rebutgen l’atenció dels recursos municipals perquè els obliguen a decidir entre el recurs o el seu amic o amiga. Evidentment acaben rebutjant l’ajut per fidelitat als seus essers estimats, cosa completament entendible si ens posem en la seua pell.

I açò porta a molta gent a valorar la situació des de fora dient que els agrada estar al carrer, que no volen “integrar-se”, que rebutgen l’ajuda municipal. Els convide a passar uns dies en algun alberg o centre per a persones sense sostre dels que atenen a les 40.000 persones sense llar que hi ha a l’Estat Espanyol.

Segons la Fundació RAIS no existeixen dades actualitzades de persones sense sostre però calculen que a l’Estat Espanyol la xifra pot ser de 40.000 persones sense sostre i un milió i mig de famílies en infravivenda. La xifra oficial de l’INE és de 23.000 persones (dades de 2012)

Si tenim presents aquestes dades, veiem el problema social que suposa, i considerem la importància de que es puga intervindre mínimament amb aquestes persones excloses -que son víctimes del sistema en el qual vivim absolutament vertical, excloent, competitiu, salvatge-, es pot vore la importància de la mesura que han pres a la ciutat de Gandia.

Una mesura que lluita pel benestar de les persones que necessiten atenció sense condicions, i pel benestar dels animals que els acompanyen, víctimes també del mateix sistema. Una mesura que requereix de voluntat i de coordinació. Una mesura que cal copiar. 

Anime a la resta de ciutats del País Valencià a seguir l’exemple de Gandia. 

Encarna Canet
Plataforma pel Dret a Decidir, PDaD
Iniciativa Animalista
@EncarnaCanet.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid