Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mesura animalista del CAI de Gandia
08/08/2016 Encarna Canet

El començament del mes d’agost ens saludava amb una bona noticia referida al CAI de Gandia: Cáritas, Serveis Socials Municipals, Pelant Peluts i el Racó de la Mascota treballen coordinadament per aconseguir que les persones sense sostre que s’atenen al CAI de Gandia puguen fer-ho amb els seus animals de companyia.

De totes és conegut que l’únic suport que tenen les persones que viuen al carrer és el seu animal de companyia i que moltes vegades rebutgen l’atenció dels recursos municipals perquè els obliguen a decidir entre el recurs o el seu amic o amiga. Evidentment acaben rebutjant l’ajut per fidelitat als seus essers estimats, cosa completament entendible si ens posem en la seua pell.

I açò porta a molta gent a valorar la situació des de fora dient que els agrada estar al carrer, que no volen “integrar-se”, que rebutgen l’ajuda municipal. Els convide a passar uns dies en algun alberg o centre per a persones sense sostre dels que atenen a les 40.000 persones sense llar que hi ha a l’Estat Espanyol.

Segons la Fundació RAIS no existeixen dades actualitzades de persones sense sostre però calculen que a l’Estat Espanyol la xifra pot ser de 40.000 persones sense sostre i un milió i mig de famílies en infravivenda. La xifra oficial de l’INE és de 23.000 persones (dades de 2012)

Si tenim presents aquestes dades, veiem el problema social que suposa, i considerem la importància de que es puga intervindre mínimament amb aquestes persones excloses -que son víctimes del sistema en el qual vivim absolutament vertical, excloent, competitiu, salvatge-, es pot vore la importància de la mesura que han pres a la ciutat de Gandia.

Una mesura que lluita pel benestar de les persones que necessiten atenció sense condicions, i pel benestar dels animals que els acompanyen, víctimes també del mateix sistema. Una mesura que requereix de voluntat i de coordinació. Una mesura que cal copiar. 

Anime a la resta de ciutats del País Valencià a seguir l’exemple de Gandia. 

Encarna Canet
Plataforma pel Dret a Decidir, PDaD
Iniciativa Animalista
@EncarnaCanet.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid