Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Incendis
La CUP alerta sobre la manca d’actuacions per prevenir incendis a l’Anella Verda

La candidatura independentista manifesta la preocupació envers la manca d’actuacions per prevenir incendis a l’Anella Verda de Tarragona

01/08/2016 Política

La CUP de Tarragona manifesta preocupació envers la manca d’actuacions per prevenir incendis a l’Anella Verda de Tarragona, malgrat el passat mes de març el plenari va acordar, via Declaració Insitucional, dur a terme de manera urgent i prioritària, actuacions concretes a les dues finques municipals que hi ha a l’Anella Verda.

El termini acordat a la moció proposada inicialment per la CUP i entitats ecologistes del territori, era de dos mesos i a hores d’ara, la consellera de la formació anticapitalista, Laia Estrada, mostra la seva indignació perquè “no s’ha fet absolutament res per evitar que el pulmó verd de la nostra ciutat estigui indefens davant l’amenaça dels incendis forestals”. La consellera cupaire afegeix que la moció aprovada “era de mínims, i el fet que no s’hagi complert és lamentable i incomprensible. Som al juliol, veiem incendis cada dia i haurem de creuar els dits perquè no n’hi hagi cap a casa nostra”.

A més, el conseller de la CUP, Jordi Martí Font, critica el baix pressupost que es destina a la prevenció d’incendis forestals, un total de 10.000€, partida que considera “clarament insuficient”. El que el conseller cupaire qualifica d’injustificable que “aquesta minsa quantitat es tornés a destinar a una altra funció”. Martí fa referència a la modificació de crèdit aprovada el 2013, quan es va destinar la partida de 10.000€ a pagar les despeses externes de revisió i actualització dels diversos plans de protecció oficial, que encara avui estan pendent de fer.

Recorden que un altre dels acords de la Declaració Instititucional que s’ha d’implementar al llarg d’aquest any, és l’elaboració i l’aprovació d’un Pla d’actuacions de prevenció i extinció d’incendis de l’Anella Verda, així com l’elaboració i aprovació d’un Pla Especial de Protecció de l'Anella Verda de Tarragona, que reguli els usos que s'hi poden desenvolupar i que concreti mesures per tal d’evitar la pèrdua de biodiversitat. Els anticapitalistes qualifiquen ambdós instruments com a “essencials per garantir la protecció del principal espai verd de la ciutat i la comarca”, i afirmen que “el seu compliment o incompliment evidenciarà quina és la importància que atorga l’equip de govern a la salvaguarda mediambiental”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid