Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Incendi forestal a Andratx

 

El passat divendres s'iniciava el que el dia d'avui podem considerar ja una incalculable pèrdua a nivell mediambiental i una mostra més de l'absoluta incompetència del partit polític que des-governa des de les institucions: L'incendi que començà a Andratx presumptament a causa de la crema negligent d'uns rostolls i que ha acabat assetjant la Serra Tramuntana, calcinant més de 1.800 hectàrees, entre elles La Trapa que encara es recuperava d'un incendi de l'any 1994.

Més enllà del presumpte comportament imprudent i puntual d'un ciutadà, considerem que existeix una voluntat política ben clara en l'actual Executiu, com hem pogut comprovar amb les retallades pressupostaries que han afectat al personal i la prevenció, i és per això que els assenyalem com a culpables de la tragèdia que assola la nostra illa.

Per tant, des de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) volem fer les següents consideracions:

-Des del passat mes de novembre l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) i Espais de Natura Balear han estat denunciant les retallades i els acomiadaments de més de 30 persones en aquestes dues empreses públiques.

-Fa pocs dies, des del mateix IBANAT, es denunciava que el nombre de directius d’aquesta empresa ha passat de dos a quatre aquest mes de juliol.

-El Conseller d’Agricultura, Medi ambient i Territori ha manifestat, en diverses ocasions, que els efectius i dispositius de seguretat en matèria d’incendis és la mateixa que l’estiu passat, malgrat ser evident que no ho són per mor a l’acomiadament de treballadors d’ambdues empreses.

-Tampoc s’ha parlat de la manca d’efectius que en un primer moment van poder actuar sobre la zona afectada

Per tot això exigim:

-Un pla forestal digne amb més talla focs per evitar la propagació dels incendis

-Més neteges forestals a garrigues i pinars amb separació d'estrats arboris herbacis i de matolls

-La contractació de noves brigades forestals entenent que el paisatge és el motor econòmic del teixit productiu a les illes

-Destinar més recursos a campanyes de prevenció d’incendis efectives.

-Més patrulles d’agents forestals per dissuadir els possibles incendis per part de piròmans o negligents

-Augmentar les sancions per la crema en època prohibida.

-Que els propietaris de finques privades tornin a rebre les ajudes per efectuar les neteges a les seves propietats.

En conclusió, trobem de justícia demanar la immediata dimissió del responsable polític, en aquest cas el conseller Company, per la seva deficient capacitat per desenvolupar la tasca que li correspon i ser el causant principal d'un desastre ecològic d'aquestes característiques.

Ni com a moviment polític ni com a ciutadans i ciutadanes, no ens podem permetre que el partit polític de torn en el poder faci i desfaci sense que existeixi la més mínima eina per fiscalitzar la seva tasca, no ens podem permetre que destrueixin el territori de la nostra illa per lucrar-se, ni tampoc que retallin partides pressupostaries i drets allà on és més necessari.

Finalment volem expressar tot el nostre suport i solidaritat a l'entitat ecologista GOB.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid