Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pablo Hasel
L'AN espanyola cita Pablo Hasel l'1 de setembre per les piulades a Twitter

La Fiscalia del tribunal especial de Madrid persegueix Hasel per 15 tuits en què el cantant fa comentaris de denúncia política o reprodueix versos de les seves cançons d'evident sarcasme

11/08/2016 Política

L'Audiència Nacional espanyola ha citat a declarar l'1 de setembre com "investigat" el cantant Pablo Hasel. El persegueixen per 15 tuits que va publicar entre desembre de 2015 i el passat mes d'abril que podrien ser "constitutius de delictes d'enaltiment del terrorisme," especialment pels atacs contra la Corona i "calúmnies i injúrie"s contra les institucions de l'Estat.

Segons cita el digital Gaceta.es, el jutge José de la Mata ha adoptat aquesta decisió després d'admetre a tràmit la denúncia que va interposar fa dues setmanes la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola contra Hasel. També s'hi afirma que "en aquesta ocasió podria fins i tot comportar el seu ingrés a la presó."

El cantant lleidatà ja va ser perseguit i va ser condemnat a l'abril de 2014 a dos anys de presó pel contingut de les seves cançons, en què mostrava simpatia per grups armats revolucionaris.

Per una altra banda, el juny passat Hasel va ser detingut per agents de la policia autonòmica, i va restar amb càrrecs després de gairebé quatre hores detingut, i imputat per una "agressió" contra diversos periodistes. Se l'acusava d'haver participat en uns incidents i increpacions contra periodistes després de demanar-los que no els gravessin durant una roda de premsa convocada per l'Assemblea de Lletres de la UdL, convocada per explicar l'ocupació estudiantil.

La Fiscalia del tribunal especial de Madrid reprodueix 15 tuits en què el raper va fer comentaris d'aquest tipus: "Els paràsits dels Borbons segueixen de trapis amb els decapitadores dels homosexuals", "Els amics del regne espanyol bombardejant hospitals mentre Joan Carles va de putes amb ells","Guàrdia Civil torturant o disparant contra emigrants "o" És un error no escoltar el que canto, tant com Terra Lliure deixant viu Losantos ".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid