Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fraquisme
La Diputació de València revoca els honors a Franco coincidint amb el 80è aniversari Guerra Civil
19/07/2016 Drets i Llibertats

l ple de la Diputació de València ha aprovat aquest dilluns la revocació de tots els honors i distincions atorgades per la corporació al dictador Francisco Franco, a Pilar Primo de Rivera, a la secció femenina de Falange i diversos ministres de la dictadura. La moció ha estat presentada per la diputada delegada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo (Esquerra Unida) i signada pels grups que donen suport al govern de la Diputació (PSPV, Compromís i València en comú). El PP i Ciutadans també han donat suport a la iniciativa, tot criticant que no se’ls haja convidat a signar la moció, segons informa el La Veu del País Valencia

D'acord amb el text de la moció, s'ha acordat revocar la distinció de president honorari de la Diputació de València a Francisco Franco Bahamonde, així com la Medalla d'Or al dictador; la distinció de fill predilecte de la província a Vicente Mortes Alfonso, ministre d'habitatge entre el 1969 i el 1973; la medalla d'or de la província a Pilar Primo de Rivera, així com a la Secció Femenina de FIT i de les JONS.; la Medalla d'Or de la Província a Jesús Posada Cacho, Governador Civil de València entre el 1960 i el 1962; la Medalla d'Or de la Província a Manuel Lora-Tamayo Martín, ministre d'Educació i Ciència entre el 1962 i el 1968; la Medalla d'Or de la Província a Antonio Rueda i Sánchez-Dolent, Governador Civil de València entre el 1962 i el 1973 i cap provincial de Falange tradicionalista i de les JONS; i la Medalla d'Or de la Província a Jesús Romeo Gorría, ministre de Treball entre el 1962 i el 1969.

Reconeixement “impropi”

Per a la Diputació de València, “la conducta i accions del general Franco, tant durant la guerra generada pel seu colp d'estat com en la repressió durant el període conegut com a dictadura franquista, és motiu més que suficient per a aprovar la revocació per a ell i per a totes les persones físiques i jurídiques que van participar de forma destacada en la seua materialització” i “el reconeixement atorgat a les citades persones es considera impropi d'una institució com l'actual Diputació”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid