Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANTIMONÀRQUICS
La CUP-Crida per Girona critica la presència de Felip de Borbó a Girona

El grup municipal denuncia que l'equip de govern incompleix l'acord de Ple sobre la Fundació Princesa de Girona

02/07/2016 Política
Ahir divendres 1 de juliol es va organitzar una concentració i xiulada popular contra la presència de Felip de Borbó a la ciutat de Girona. L'acció va realitzar-se a les 18h a la plaça Miquel de Palol (tocant a l'Auditori de Girona). La CUP-Crida per Girona ha criticat un cop més la presència de Felip de Borbó a la ciutat, i ha denunciat l'intent reiterat per part de les elits polítiques i econòmiques gironines de netejar la cara de la monarquia espanyola a través d'aquesta fundació.

La portaveu de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach ha afirmat que "la monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca, que simbolitza el règim del 78 i l'opressió nacional i social que històricament ha patit el poble català". "Cal posar fi a aquest règim i a les formes antidemocràtiques de fer política, i per això des de Girona hem d'empènyer més que mai en la construcció de la República Catalana", ha defensat Pèlach.

D'altra banda, la CUP-Crida per Girona ha denunciat que l'equip de govern incompleix l'acord del Ple sobre la relació del consistori amb la Fundació Princesa de Girona. Concretament, el grup municipal ha criticat la presència de diversos representants de l'equip de govern a l'acte que se celebrarà avui a l'Auditori, tenint en compte que el Ple va acordar "condicionar la participació institucional de l’Ajuntament de Girona envers les activitats que realitza la Fundació Princesa de Girona a un canvi de nom de la mateixa."

Accés denegat als regidors de la CUP

Finalment, ahir a la tarda els regidors de la formació independentista van intentar entregar a Felip de Borbó una carta en què s'exposen els motius del seu rebuig a la seva visita a la ciutat. Durant la setmana els regidors han sol·licitat poder accedir a l'Auditori per poder lliurar l'escrit al Rei, però l'organització dels Premis Princesa de Girona ha denegat la petició reiteradament.

 

Carta dels regidors de la CUP al Rei d'Espanya Felip VI

Benvolgut Senyor,
Girona, 1 de juliol del 2016

Els regidors i regidores que formem part del grup municipal de la CUP-Crida per Girona a l’Ajuntament de la ciutat ens posem en contacte amb vostè aprofitant la seva vista a la ciutat traslladar-li una sèrie de consideracions.

El nostre grup considera que la monarquia espanyola és una institució anacrònica i profundament antidemocràtica, que va ser reinstaurada de forma il·legítima durant el règim franquista. A més, cal tenir en compte que la dinastia borbònica, que vostè representa, s’ha mostrat, al llarg dels segles, extremadament hostil envers el poble català i els seus drets nacionals, socials i demoràtics.

En aquest sentit, no reconeixem la monarquia espanyola com a pròpia, com no reconeixem tampoc el títol de Príncesa de Girona que en aquests moments ostenta la seva filla. Considerem que, a més ser il·legítim, aquest títol embruta el nom de la nostra ciutat, tant pels valors que representa la monarquia borbònica com pel descrèdit que acumula aquesta institució com a conseqüència dels casos de corrupció i els escàndols en què s’ha vist immersa en els darrers temps.

D’altra banda, l’informem, per si no en té coneixement, que el passat 25 de gener el Ple de l’Ajuntament de Girona prendre els següents acords: 1) manifestar novament que el títol “Princesa de Girona” no representa a la ciutat. És per això que instem a l’estat a la retirada d’aquesta distinció; 2) anul·lar l'acord de Ple en què es va condecorar a l’actual rei Felip VI amb la medalla, bastó i espadí de la ciutat; i 3) condicionar la participació institucional de l’Ajuntament de Girona envers les activitats que realitza la Fundació Princesa de Girona a un canvi de nom de la mateixa.

Entenem que aquest sentiment de rebuig envers la seva persona i la institució que representa expressat pel Ple de Girona és compartit per àmplies capes de la societat gironina i catalana. El procés democràtic d’independència endegat per part del poble català, i que confiem que properament desemboqui en la proclamació de la República Catalana, n’és una mostra ben evident. Per tots aquests motius, li volem traslladar el nostre enuig per la seva visita a la ciutat, i demanar-li que no hi torni més mentre ostenti el títol de rei d’Espanya.

Atentament,

Laia Pèlach i Saget
Regidora de la CUP-Crida per Girona Lluc Salellas i Vilar
Regidor de la CUP-Crida per Girona

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid