Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La situació a l’est d’Ucraïna no té aparences de resoldre’s, segons nou informe de l’ONU
11/06/2016 Hemeroteca

Després de dos anys de conflicte, la situació a l’est d’Ucraïna segueix sent molt volàtil i té un impacte greu en els drets humans de la població, sobretot d’aquella que viu prop de la línia de contacte o en el territori controlat pels grups armats. Així ho afirma un nou informe de l’Oficina de Drets Humans de l’ONU divulgat avui i que us oferim, que també adverteix la falta d’avenços cap a una solució. Segons les xifres més recents de l’ONU, gairebé 9.400 persones han mort i unes 21.500 han estat ferides des de l’inici de les hostilitats a l’abril de 2014.

Ivan Simonovic, secretari general adjunt de l’organisme mundial per als Drets Humans, va manifestar gran preocupació després d’una visita de set dies a Ucraïna. “Sense majors esforços per implementar els acords de Minsk, el conflicte podria perllongar-se molt més i això afectaria les garanties fonamentals durant molts anys, o també podria escalar novament amb conseqüències terribles per a la població civil que ja ha patit massa”, ha alertat Simonovic.

L’informe explica que l’augment d’armes pesants prop de la línia de contacte i els enfrontaments en algunes zones de la regió de Donetsk són indicadors de què “la crisi està lluny d’acabar”. Pel mateix, el conflicte no ha de ser ignorat per la comunitat internacional, destaca el document. D’altra banda, subratlla que, a més de la violència, la població de la zona està exposada al risc de les mines i altres explosius abandonats, que han causat la major part de les morts en els últims mesos. Documenta també casos de violència sexual i amenaces i maltractament als detinguts, així com de la falta d’ordre legal en els territoris controlats pels grups armats. Dóna compte així mateix de la manca de llibertat de moviment de la població que viu a prop de la línia de contacte.

De fet el Subcomitè de l’ONU per a la Prevenció de la Tortura va suspendre una visita que realitzava a Ucraïna, després de rebre una negativa d’accés per part del govern a diversos llocs del territori on se sospita que el Servei de Seguretat d’aquest país priva de llibertat arbitràriament a diversos ciutadans i el Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU, per les sigles en ucraïnès) porta a terme detencions de presumptes opositors al règim de Kíev als quals tortura, segons informa ‘The Times‘, que cita a l’assistent del secretari general de les Nacions Unides per als Drets Humans, Ivan Simonovic. Segons el funcionari de l’organisme “la falta de respecte als drets humans” s’ha convertit en un fenomen ordinari en algunes àrees de Kíev.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid