Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La situació a l’est d’Ucraïna no té aparences de resoldre’s, segons nou informe de l’ONU
11/06/2016 Hemeroteca

Després de dos anys de conflicte, la situació a l’est d’Ucraïna segueix sent molt volàtil i té un impacte greu en els drets humans de la població, sobretot d’aquella que viu prop de la línia de contacte o en el territori controlat pels grups armats. Així ho afirma un nou informe de l’Oficina de Drets Humans de l’ONU divulgat avui i que us oferim, que també adverteix la falta d’avenços cap a una solució. Segons les xifres més recents de l’ONU, gairebé 9.400 persones han mort i unes 21.500 han estat ferides des de l’inici de les hostilitats a l’abril de 2014.

Ivan Simonovic, secretari general adjunt de l’organisme mundial per als Drets Humans, va manifestar gran preocupació després d’una visita de set dies a Ucraïna. “Sense majors esforços per implementar els acords de Minsk, el conflicte podria perllongar-se molt més i això afectaria les garanties fonamentals durant molts anys, o també podria escalar novament amb conseqüències terribles per a la població civil que ja ha patit massa”, ha alertat Simonovic.

L’informe explica que l’augment d’armes pesants prop de la línia de contacte i els enfrontaments en algunes zones de la regió de Donetsk són indicadors de què “la crisi està lluny d’acabar”. Pel mateix, el conflicte no ha de ser ignorat per la comunitat internacional, destaca el document. D’altra banda, subratlla que, a més de la violència, la població de la zona està exposada al risc de les mines i altres explosius abandonats, que han causat la major part de les morts en els últims mesos. Documenta també casos de violència sexual i amenaces i maltractament als detinguts, així com de la falta d’ordre legal en els territoris controlats pels grups armats. Dóna compte així mateix de la manca de llibertat de moviment de la població que viu a prop de la línia de contacte.

De fet el Subcomitè de l’ONU per a la Prevenció de la Tortura va suspendre una visita que realitzava a Ucraïna, després de rebre una negativa d’accés per part del govern a diversos llocs del territori on se sospita que el Servei de Seguretat d’aquest país priva de llibertat arbitràriament a diversos ciutadans i el Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU, per les sigles en ucraïnès) porta a terme detencions de presumptes opositors al règim de Kíev als quals tortura, segons informa ‘The Times‘, que cita a l’assistent del secretari general de les Nacions Unides per als Drets Humans, Ivan Simonovic. Segons el funcionari de l’organisme “la falta de respecte als drets humans” s’ha convertit en un fenomen ordinari en algunes àrees de Kíev.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid