Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Debat
La CUP Farners celebra la sisena edició del cicle “Estiu Crític” amb convidats molt especials
30/06/2016 Drets i Llibertats

Ha arribat l’estiu, i amb ell la sisena edició del cicle Estiu Crític. Un any més, la CUP Farners i les persones i organitzacions convidades tornaran a omplir els carrers de Farners de la Selva de debats i reflexions col·lectives. L’objectiu d’aquest esdeveniment és, doncs, pensar i debatre sobre temes que en el dia a dia de la política municipal acostumen a passar per alt, però que són de cabdal importància. I un cop més la nostra proposta és la de recuperar el carrer com a espai de debat col·lectiu.

Aquest any les xerrades s’han dividit en 3 apartats, el primer dels quals dedicat a la lluita pels drets humans. Els encarregats d’obrir-lo, el 30 de juny, seran l’Helena Solà, treballadora de l’Organització Mundial Contra la Tortura i en Benet Salellas, advocat i diputat de la CUP-CC; que faran una aproximació a la problemàtica de la tortura i explicaran quines eines disposem per lluitar-hi a nivell mundial, però també a casa nostra. Aquest apartat es tancarà el 7 de juliol amb l’experiència d’en Guillem Soler (veí de Farners) i l’Orjanavoluntaris independents en camps de refugiats a Grècia que, juntament amb una entitat pendent de confirmar, obriran el debat sobre la nefasta gestió europea del drama de les persones refugiades.

El segon apartat tractarà sobre quines alternatives al capitalisme podem construir. Per fer-ho, una primera sessió es dedicarà als projectes que ja s’estan desenvolupant en el món del cooperativisme; de manera que el 14 de juliol ens visitaran la Cooperativa Integral Catalana i Coop57, com a referents amb molta experiència en aquest àmbit. L’altre acte d’aquest apartat es celebrarà el 21 de juliol i comptarà amb la presència d’en Josep Manel Busqueta, membre del Seminari d’economia crítica Taifa i ex-diputat de la CUP-CC i d’en Xavier Tarrés, professor de l’IES Santa Coloma de Farners i de la Universitat de Girona, que parlaran de quin sistema tributari just i social hem de defensar per la República Catalana.

I el darrer apartat, d’un sol acte, girarà sobre de quina manera hem de construir la República Catalana a partir del Procés Constituent. Serà el 28 de juliol i, per fer-ho, comptarem amb la presència de la Gabriela Serra, diputada de la CUP-CC; i d’en Quim Torra, farnesenc, escriptor, editor, ex-president d’Òmnium Cultural i membre de l’Assemblea Nacional Catalana, que guiaran un debat que pretén ser obert a totes les persones i entitats independentistes del poble i de més enllà.

Així doncs, organitzacions i convidades de luxe per alimentar l’esperit crític un estiu més!

Tots els actes es celebraran els dijous de juliol a les 8 del vespre a Les Mesures de la Plaça Farners; excepte el primer acte (sobre la tortura) que es farà a la Casa de la Paraula el dijous 30 de juny.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid