Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Es constata que el ple reconeixement del català a Espanya encara és més difícil que aconseguir el referèndum

Cap de les quatre candidatures d’àmbit estatal pretén reformar la Constitució per fer que el català sigui oficial a l’Estat espanyol i a la Unió Europea al mateix nivell que el castellà

22/06/2016 Política

La Plataforma per la Llengua va enviar abans de l’inici de la campanya electoral una carta en català i en castellà a les quatre candidatures d’àmbit estatal per saber el posicionament davant la possibilitat de reconèixer el català com a llengua oficial de l'Estat en una hipotètica reforma de la Constitució.

En la carta, el president de l'entitat, Òscar Escuder, recordava als partits que Espanya "és una excepció internacional en el context dels països de tradició democràtica i, per descomptat, dins d'Europa", ja que és l'únic estat "que no ha reconegut una llengua amb tants parlants com té el català com a plenament oficial a l'Estat". La carta posava en context que països com Suïssa, Bèlgica, el Canadà o Finlàndia no tenen una llengua privilegiada respecte de les altres com passa a Espanya amb el castellà i es denunciava el caràcter excepcional de l'Estat espanyol, que no és una democràcia lingüística de debò.

L’entitat vol agrair la bona disposició mostrada pel Partit Popular, únic partit que ha respost directament la carta inicial. També vol agrair a l’equip de comunicació d’En Comú Podem i del seu diputat per Lleida Jaume Moya l’interès d’informar la nostra entitat des de Catalunya. La carta s’ha tramès per correu postal i electrònic. S’hi ha insistit amb altres correus electrònics, per les xarxes socials i per via telefònica i fins i tot en algun cas s’ha lliurat en mà (com el PSOE a través del PSC). Totes quatre candidatures n’han confirmat la recepció.

Aquí teniu un resum de les propostes que els partits han expressat en les respostes i/o en els programes

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid