Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reforma territorial
Demanen a "Oui au Pays Catalan" que es desmarqui de l'organització de caire racista "la Ligue du Midi"

En la manifestació convocada aquesta tarda a Perpinyà sobre la reforma territorial, concretament sobre la qüestió del nom de la nova regió defensant la presència del terme «Pays Catalan». 

18/06/2016 Política

Diverses organitzacions han demanat al col·lectiu "Oui au Pays Catalan" es desmarqui públicament de la participació de "la Ligue du Midi" i impedeixi que aquestes idees excloents es barregin amb les seues reivindicacions. Molt concretament, en la manifestació convocada aquesta tarda a pels carrers de Perpinyà sobre la reforma territorial, concretament sobre la qüestió del nom de la nova regió defensant la presència del terme «Pays Catalan». 

Les organitzacions que signen la petició són la CUP Perìnyà: l'ANC Catalunya Nord (Assemblea Nacional Catalana); CNT 66 (Confederació Nacional del Treball); ERC Catalunya Nord (Esquerra Republicana de Catalunya); JERC Catalunya Nord (Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya); MRAP 66 (Mouvement Contre le Racisme et pour l'Amitié entre les Peuples); NPA 66 (Nouveau Parti Anticapitaliste) i Unitat Catalana.

Més enllà d'una crida a la mobilització amb fragments ambigus (com quan se fa esmena als catalans de soca-arrel on el concepte de catalans d'adopció no hi té lloc), aquestes organitzacions denuncien "enèrgicament la participació de militants de la Ligue du Midi . (cf. Comunicat publicat el dilluns 13 de juny a l’Independant) un grup que se reivindica identitari, en contra de la immigració i dels musulmans. També recorden que els militants d'aquesta organització "van ser autors de provocacions destacades durant la manifestació del Correllengua -el passat 7 de novembre a Perpinyà-i se'ls va acabar impedint la seua participació amb un “cordó sanitari” militant.

En aquesta línia, apunten que "no podem acceptar que les reivindicacions catalanistes i pel nou nom de la regió serveixin de pretext per a difondre, amb total impunitat, aquestes idees etnicistes i xenòfobes".

Per la seva banda, SEM Catalunya Nord, que aquest que combat ètic, coherent, responsable no passa forçosament per manifestacions "on tot fa ventre" amb Debout la France i la Ligue du Midi, una extrema dreta excloent.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid