Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
La Plataforma per la Llengua fa una crida a la participació per reclamar el català, llengua comuna

El proper 24 d’abril, a la Plaça Comercial del Born de Barcelona, s’hi aplegaran persones vingudes de tots els territoris de parla catalana per cridar als 4 vents que el català, amb les seves varietats dialectals, és la llengua comuna.

13/04/2016 Cultura

La Plataforma per la Llengua prepara, un any més, l’acte que té com a objectiu reivindicar el català, com a llengua comuna i com a vertebradora de la diversitat lingüística del nostre país. Així mateix, en aquest acte de caràcter lúdic, l’entitat vol posar en valor la riquesa de la llengua donant un pes específic a les diferents varietats dialectals que es poden parlar en el conjunt del territori. El pròxim 24 d’abril al matí, es preveu aplegar 500 persones a la Plaça Comercial del Born de Barcelona per formar una gran Rosa dels Vents que girarà per fer sentir la veu de cadascun dels territoris en la seva pròpia varietat dialectal.

Nord-occidental, central, septentrional, valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc-formenterenc i alguerès són les varietats dialectals que podràs triar en el moment de la inscripció al web: www.cridaho.cat

Alguns dels meteoròlegs del nostre país, com Alfred Rodríguez Pico, Míriam Santamaria, Mònica Usart i Miquel Bernis, a més del toc humorístic de l’actor i guionista Xavier Bertran, Lo Cartanyà, formen part de l’espot “Crida-ho als 4 vents. El català, llengua comuna” on la meteorologia és el recurs per demanar la participació.

11 anys reivindicant el català com a llengua comuna

La Plataforma per la Llengua i 26 entitats de persones d’origen nouvingut organitzen cada any, des del 2005, diferents accions sota el lema “El català, llengua comuna” pels volts de la diada de Sant Jordi.

L’objectiu és promoure el català com a llengua comuna dins la nostra societat, i sensibilitzar les persones nouvingudes de la importància de la llengua catalana com un dels eixos vertebradors de la societat. Alhora, aquesta acció pretén sensibilitzar també la societat d’acollida catalanoparlant, que sovint canvia de llengua quan observa que una persona té un accent diferent o té una procedència diferent. Aquesta actitud dels qui tenen el català com a primera llengua dificulta la inclusió d’aquesta persona en la nostra societat i, a la vegada, pot esdevenir un símptoma de disminució de l’ús social de la llengua.

La Plataforma per la Llengua ha organitzat nombroses activitats culturals d’interrelació entre el català i les prop de 300 llengües que es parlen a la nostra societat, com el concert i la gravació del CD “Detotarrel”, el “Lip Dub per la llengua”, el “Post-it art per la llengua”, l’acció “Xarxa de cors” o el “Planta’t”, on vam dibuixar la silueta dels Països Catalans amb 300 testos que simbolitzaven les 300 llengües que es parlen a casa nostra.

Podeu veure les cròniques, els espots i altres materials de les edicions anteriors al web de Sant Jordi de la Plataforma per la Llengua.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid