Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Refugiats
Cassolada avui davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona en solidaritat amb els refugiats

La convocatòria per reclamar "que tenim el deure d’acollir-los sense cap distinció: segons l’article 14 de la carta dels drets humans", és avui al Passeig de Gràcia, 90, BCN. Davant Pedrera, a les 20.00 hores.

11/04/2016 Internacional
Aquest vespre a les 20h s'ha convocat una cassolada davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona, per protestar contra l'actitud indiferent i inhumana de la Unió Europea i de la major part dels seus estats membres, i especialment per demanar que s'obrin les frontes i se'ls aculli, i denunciar els greus atacs violents que es porten a termen contra aquestes persones refugiades a les fronteres dels estats europeus.

La convocatòria és al Passeig de Gràcia, 90, BCN. Davant Pedrera, a les 20.00 hores.

La nota que acompanya aquesta convocatòria [Prou violència. Tot el nostre suport a les persones d’Idomeni], difosa per col·lectius, el sindicat I-CSC i organitzacions polítiques, exposa que "aquest diumenge 10 d’abril hem estat testimoni d’una nova vergonya europea. Vergonya i més vergonya. Rebutgem l’ús de tot tipus de violència cap a les refugiades, migrants, voluntàries i professionals de la informació que avui han vist com l’exèrcit de Macedònia els llançava gasos lacrimògens, els disparava pilotes de goma o usava contra elles qualsevol altre sistema de repressió."

El text reclama que "L’únic que volen és que s’obrin les fronteres. Quelcom que la Unió Europea els impedeix sistemàticament amb la construcció de tanques (entre d’altres mesures), com la que separar Grècia de Macedònia i on hi malviuen més de 14.000 persones. La policia no només ha atacat el perímetre de la tanca, sinó que els gasos han arribat fins a la resta del camp, on milers d’infants, dones, homes o gent gran s’han vist atrapats a les seves pròpies tendes."

També recorda que els estats membres de la UE "que tenim el deure d’acollir-los sense cap distinció: segons l’article 14 de la carta dels drets humans, “en cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil i a beneficiar-se’n en d’altres països”"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid