Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25N
Celrà, contra la violència masclista

Amb el lema “Ser-hi és unir forces”, l’Àrea d’Igualtat de Ajuntament de Celrà organitza diferents actes els dies 25, 26 i 27 de novembre amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.

24/11/2015 Gènere

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. Enguany l’Àrea d’Igualtat ha organitzat un munt d’actes en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones i diferents entitats del poble.

Ja abans del 25N s’ha engegat una campanya de sensibilització que farà presència als carrers, comerços, escoles... del municipi, amb la penjada de cartells on diferents celranencs i celranenques donen la cara per mostrar el seu rebuig per la desigualtat.

Durant tot el dimecres dia 25, les banderes de l’ajuntament onejaran a mig pal en record de les víctimes de la violència masclista i s’exposarà una lona realitzada pel jovent de Celrà.

A les 18.30 h, a la plaça de l’Església, es celebrarà una concentració en homenatge a les dones assassinades aquest 2015, que inclourà la lectura pública del manifest i un acte sorpresa reivindicatiu a càrrec de Taxeks.

El dijous 26, a les 18 h, tindrà lloc una edició especial de “L’hora del conte” a la Biblioteca, on la companyia La Minúscula presentarà “Contes per la igualtat”. Organitzen l’acte la Biblioteca de Celrà, l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i l’Àrea d’igualtat.

El divendres 27, a les 17.30, a la Sala d’Entitats del Centre Cívic La Fàbrica, es realitzarà un taller de sensibilització i prevenció entorn de la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats, dues formes més de violència envers les dones. El taller estarà dinamitzat per Fatou Secka, presidenta de l'associació Equip de Sensibilització contra les Mutilacions Genitals Femenines, que fa més de quinze anys que treballa en la formació i sensibilització tant de les dones amb filles en situació de risc com dels professionals dels centres de salut, escolars i serveis socials.

Finalment, a les 21 h, al primer pis de l’Ateneu, l’actriu Meritxell Yanes interpretarà el monòleg “La solució”, escrit per Rosa M. Sardà, que forma part de l’espectacle Mgogoro,  de Mentidera Teatre. Seguidament tindrà lloc un debat sobre com sentim que es fa justícia.

Paral·lelament, des del dilluns 23 s’ofereix l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?”, patrocinada per l’Institut Català de les Dones, que proposa la revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. La mostra estarà disponible al Pavelló d’Esports fins al 26 de novembre, i del 27 al 29 al Centre Cívic La Fàbrica.

Veure els diferents actes a l'Agenda

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid