Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP Blanes exposa la feina a l'Ajuntament i anuncia el projecte de ''diners al carrer'

La formació fa pública una proposta per revertir part dels ingressos institucionals en iniciatives socials i projectes solidaris

29/02/2016 Política

Ahir,  la CUP Blanes va celebrar una xerrada oberta per exposar la feina feta durant els primers 250 dies a l’Ajuntament. Al llarg de l’acte es van anar desgranant les principals propostes que la formació de l’esquerra independentista ha portat al consistori blanenc aquest primers mesos de legislatura, destacant tant la tasca feta dins de l’Ajuntament com el suport i la participació en diferents iniciatives ciutadanes i moviments socials.

L’acte, que es va celebrar al Casal la Cooperativa, fou conduït per la regidora de la formació Clara Castrillo i Laia Buixeda, militant de l’assemblea local, que van anar exposant les propostes que la CUP ha fet fins a dia d’avui, tot remarcant les “dificultats que la maquinària burocràtica de la política institucional posa quan es volen plantejar alternatives reals de canvi”. En la seva exposició Buixeda es va centrar sobretot en la demanda de mesures fiscals per afavorir les rendes més baixes, la transparència institucional i la participació ciutadania. En aquesta darrea línia va exposar les línies generals de la proposta de la CUP per posar en marxa aquest mateix any el pressupost participatiu a Blanes. En la segona part de la xerrada la regidora de la candidatura independentista i anticapitalista, Clara Castrillo, va tractar les temàtiques relacionades amb la defensa dels drets socials bàsics, la solidaritat i el model de poble, posant especial èmfasis en el imminent debat sobre la modificació del POUM i les propostes que la CUP ha fet al respecte, totes elles encaminades a garantir la participació de la ciutadania i la preservació de l’entorn natural i el medi ambient. L’acte va cloure amb un debat i un torn obert de preguntes on els assistents van poder expressar dubtes i fer propostes.

“Diners al carrer”, un projecte per destinar ingressos institucionals a projectes socials

En la part final de l’acte es va anunciar la posada en marxa del projecte “Diners al carrer”, una iniciativa de la CUP que pretén, mitjançant una convocatòria oberta a entitats i moviments socials, retornar al carrer part dels ingressos que percep la formació per part l’Ajuntament pel fet de tenir grup municipal i dos càrrecs electes. L’assemblea local de la CUP ha decidit destinar un mínim de 3.000€ anuals d’aquests ingressos a projectes solidaris, culturals i en defensa del territori a Blanes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid