Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#PremiMartíGasull.
El CCCB acollirà l’acte de lliurament del premi Gasull i Roig

Més de 5000 vots populars emesos a través del web han decidit quin dels tres finalistes –Grup Flaix, Associació de Treballadors Pakistanesos i Bonpreu-Esclat- s’endurà el guardó per la seva exemplaritat en la defensa del català.

04/02/2016 Llengua
Plataforma per la Llengua Plataforma per la Llengua

El proper 8 de febrer, Plataforma per la Llengua celebrarà l’acte de lliurament del III Premi Martí Gasull i Roig, en una cerimònia que s’esdevindrà a partir de les 19.00h a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, c/Montalegre,5. Barcelona).

L’actriu Georgina Latre serà l’encarregada de conduir la cerimònia que comptarà amb diversos parlaments i serà amenitzada amb l’actuació musical de Gemma Humet.

De les personalitats confirmades a la cerimònia, cal remarcar l’assistència del Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Carles Puigdemont, de la Molt Honorable presidenta del Parlament de Catalunya, Sra. Carme Forcadell, de l’Exel·lentíssima presidenta de la Diputació de Barcelona, Sra. Mercè Conesa, del president de l’ANC, Sr. Jordi Sánchez, del president d’Òmnium Cultural, Sr. Jordi Cuixart, i altres autoritats polítiques i de la societat civil.

 Les persones que no puguin assistir-hi, podran seguir tot l’esdeveniment a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #PremiMartíGasull.

Els finalistes

Prop de 5.000 persones han participat en el procés d'elecció del guanyador de la tercera edició del Premi Martí Gasull i Roig. Els supermercats Bonpreu-Esclat, el Grup Flaix i l'Associació de Treballadors Pakistanesos són els tres finalistes que opten a rebre aquest guardó per la seva tasca en la defensa i promoció de la llengua catalana.

El Premi

El guanyador obtindrà un premi en metàl·lic de 3.000€ i un guardó creat especialment per l’orfebre i joier Joaquim Capdevila, reconegut internacionalment.

Capdevila ha participat en les principals exposicions de joiera contemporània del segle XX a Europa, Amèrica, Austràlia i Japó. La seva obra està present en diferents museus d’Europa.

Capdevila ha dissenyat altres distincions com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya o el guardó dels Premis Nacionals de Cultura.

 En record de Martí Gasull i Roig

Martí Gasull i Roig (Barcelona, 2 d’abril de 1969 - Manāslu, Nepal, 23 de setembre de 2012) va morir al mont Manāslu a l’Himàlaia quan una allau va caure al campament base on descansava la seva expedició. La família i la Plataforma per la Llengua, entitat que ell va cofundar i impulsar, van rebre centenars de mostres de suport i de condol. De fet, diverses entitats i institucions van premiar a títol pòstum la trajectòria d’en Martí en l’àmbit de l’activisme lingüístic. L’octubre de 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. També va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona. Per a més informació sobre Martí Gasull i Roig podeu clicar aquí.

El Premi Martí Gasull i Roig és possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid