Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Curses de toros
Compromís del Parlament de les Illes a prohibir els espectacles taurins en totes les seves formes
10/02/2016 Drets i Llibertats

Aquest dimarts, el Parlament de les Illes s'ha compromès a modificar la Llei de protecció animal a favor dels animals domèstics i salvatges, a prohibir els espectacles taurins en totes les seves formes, com també a suprimir qualsevol forma d'ajuda pública a les curses.

Ha pres aquesta decisió mitjançant una proposició no de llei sobre benestar animal presentada pel PSOE, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i Gent per Formentera. Per la seva banda el diputat del  Miguel Ángel Jerez ha dmanifestat que "vostès no canviaran la història".

La iniciativa preveu prohibir qualsevol espectacle que causi patiment a un animal, insta el govern de l'Estat a abolir tots els ajuts públics al sector de la tauromàquia i a eliminar les declaracions de Bé d'Interès Cultural i Bé d'Interès Turístic en tots els espectacles en què es maltracten animals, segons informa de l'ARA.CAT

També reclama a l'executiu central aprovar mesures legislatives, administratives, educatives i de protecció de la infància segons les directrius de les Nacions Unides, que demanen allunyar els menors de la "violència de la tauromàquia".

Aquesta proposició ha estat dividida en tres punts i aprovada amb els vots a favor dels grups parlamentaris que l'han plantejada.

Al ple hi han estat presents representants de diverses associacions antitaurines i de la plataforma Mallorca sense sang, que anaven amb camisetes vermelles.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid