Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
77è aniversari de l'arribada de l'exèrcit feixista a la frontera dels Pirineus

El 10 de febrer de 1939 l'exèrcit franquista arriba fins als Pirineus. La Catalunya sud resta totalment ocupada per les tropes feixistes.

10/02/2016 Memòria històrica
Entre els dies 6 i 10 de Febrer de 1939 es calcula que més de 400.000 persones van passar la frontera de Le Perthus. El camí, a l'Estat espanyol i al francès, es va omplir de morts, por i venjança. “Cap pietat amb l’enemic” era la consigna feixista.

El viatge ple de calamitats de civils i militars, la separació de les famílies, la indefensió i el requisament de l'armament dels soldats republicans per part dels francesos, el trasllat en camions de bestiar cap als camps de refugiats, que aviat es revelaren com a veritables camps de concentració i les condicions de vida o de mort que allí es trobaren eren la desesperança i la frustració que trobaren els catalans del Principat a l’altra banda de l'Albera.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid