Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presenten el llibre “Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós”

El llibre recull la vida de Francesc Dalmau i Norat (Girona, 1915 – Palamós, 2003), empresonat pels Fets del 6 d'octubre de 1934, combatent a la Guerra Civil i la II Guerra Mundial (després de fugir d'un camp de concentració franquista d'Algesires i nedar 8 quilòmetres fins a Gibraltar), refugiat polític, metge i alcalde de Palamós de l’any 1983 al 1985.

13/01/2016 Memòria històrica
Presenten el llibre “Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós” Presenten el llibre “Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós”
El proper diumenge dia 17 de gener, a les 11.30 h, el teatre La Gorga de Palamós acollirà l’acte de presentació del llibre “Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós” dedicat a recollir la destacada vida d’aquest il·lustre palamosí, Fill Adoptiu de la Vila, que va morir el mes de desembre de 2003. Aquesta biografia que ha estat escrita per l’historiador Francesc Marco Palau s’ha fet realitat durant l’any del centenari del naixement de Dalmau (2015).

A banda de la seva trajectòria professional i política el llibre recorda la seva experiència com a testimoni directe de la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, patint combats, empresonaments, fugides espectaculars i enginyoses de camps de concentració i el terrible exili. Un dels capítols més destacats d’aquesta biografia és precisament la seva participació a la Segona Guerra Mundial, amb el desembarcament a Normandia. L’any 1956, Francesc Dalmau, gironí de naixement (fill del polític republicà Laureà Dalmau), es casa amb Rosa Maria i Oriol i s’instal·la a Palamós on viurà la resta de la seva vida i on exercirà la professió de metge de família.

 



Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid