Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La infanta Cristina seurà a la banqueta dels acusats a Palma pel cas Nóos

Sota el lema “Infanta processada per delicte de la hisenda pública”, hi ha convocada una concentració a les 09.30 a l’Escola Balear de l’Administració Pública, situada al polígon de Son Rossinyol de Palma

11/01/2016 Drets i Llibertats

Avui s'inicia a Palma el judici pel cas Nóos on la la infanta Cristina seurà a la banqueta dels acusats. Només la seva presència ha justificat el desplaçament a Mallorca d’una bona part dels 590 periodistes acreditats, una xifra mai vista a l'illa. 

El jutge considera que Cristina de Borbó ha d'ésser jutjada en un tribunal com a cooperadora necessària en els dos delictes fiscals, el 2007 i 2008, de què s'acusa el seu marit, Iñaki Urdangarin.

També seuran a la banqueta dels acusats la dona de Torres, Ana María Tejeiro, l'expresident del Govern Jaume Matas, l'excomptable de Nóos Marco Antonio Tejeiro, l'exdirector general d'Esports del Govern José Luis 'Pepote' Ballester, l'exgerent de la Fundació Illesport Gonzalo Bernal, el de l'Institut Balear de Turisme Juan Carlos Alía, i l'exassessor jurídic d'aquesta entitat pública, Miquel Àngel Bonet.

Sobre Urdangarin pesen delictes de malversació continuada, prevaricació, falsedat en documents públics i mercantils, per frau a l'administració, estafa, dos delictes contra Hisenda i un últim per blanqueig. Per tots ells, la Fiscalia li reclama 19 anys i mig de presó i Manos Limpias un total de 26 i mig.

De la mateixa manera, aniran a judici l'exsecretari autonòmic d'Esdeveniments de la Generalitat Valenciana Luis Lobón, els exdirectors generals de la Ciutat de les Arts i les Ciències Jorge Vela i José Manuel Aguilar, i l'exdirectora de gestió d'aquesta entitat Elisa Maldonado.

També l'exconsellera delegada de Madrid 16, Mercedes Coghen, així com l'advocat Salvador Trinxet, qui hauria ajudat a ordir una xarxa d'evasió fiscal dels ingressos obtinguts per Nóos des de les Administracions de les Balears, País Valencià i Madrid. Tant Urdangarin com Torres s'haurien apoderat il·lícitament de fins a 6,2 milions d'euros públics.

Per contra, sobreseu la causa per al vicealcalde de València, Alfonso Grau, l'exdirector d'Esports de l'Ajuntament de Madrid Miguel de la Villa, i l'exdirector financer de Madrid 16 Gerardo Corral.

El judici a les xarxes socials

Tots els mitjans de comunicació perfilen el seguiment d’aquesta cita històrica i les xarxes socials no queden enrere. La Unitat Cívica per la República (UcxP) ha convocat a través de les xarxes una concentració pel mateix 11 de gener.

Des de la plataforma afegeixen que el cas Nóos ha de servir per descobrir si es farà justícia amb la infanta o, per contra, serà tractada amb els privilegis monàrquics. Es demanen també si Urdangarin i Cristina de Borbó tornaran els doblers i volen saber què es va organitzar en el palau de Marivent en relació amb aquest cas.

Amb el lema “Infanta processada per delicte de la hisenda pública”, la concentració queda convocada per al dilluns 11 de gener a les 09.30 a l’Escola Balear de l’Administració Pública, situada al polígon de Son Rossinyol de Palma



 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid