Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
La CUP-Crida per Girona agraeix el pas endavant de Carles Puigdemont

"Tot i les profundes i conegudes discrepàncies pel que fa al model de ciutat a Girona", ha remarcat la formació arran de la renúncia com alcalde de Girona i la seva investidura com a president de la Generalitat.

11/01/2016 Política

El president electe de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha formalitzat aquest dilluns al matí la renúncia a l'alcaldia de Girona per assumir la presidència del país. Durant el ple municipal de renúncia, Puigdemont s'ha declarat "lleial" al seu predecessor, Artur Mas.

Arran d'aquesta renúncia i la seva investidura com a president de la Generalitat, la CUP-Crida per Girona ha agraït el pas endavant de Carles Puigdemont, "Tot i les profundes i conegudes discrepàncies pel que fa al model de ciutat a Girona". 

En aquest sentit, la formació l’ha emplaçat "a fer possible el compliment del mandat democràtic derivat del 27-S a partir del desplegament del full de ruta cap a la independència i del contingut de la declaració aprovada pel Parlament el 9-N, i a treballar per l’eixamplament de la base social independentista a través d’un procés constituent popular i de base, i d’unes polítiques encaminades a la justícia social i al combat contra la corrupció i les desigualtats".

En la nota de premsa, que s'ha fet pública aquest matí, la formació ha manifestat també que "a partir del 27-S, vam coincidir plenament en la necessitat de cercar una presidència alternativa a Artur Mas, que permetés visualitzar l’inici d’un nou estadi en el procés de construcció de la República Catalana, amb una figura presidencial desvinculada dels darrers governs de la Generalitat i el lideratge de CiU, especialment identificats amb els casos de corrupció i les polítiques de retallades".

La CUP Crida per Girona considera que l’excepcionalitat del moment polític justifica l’acceptació per part de la CUP-Crida Constituent de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat en substitució d’Artur Mas. Entén que, "tot i formar part del mateix partit que Mas, l’elecció de Puigdemont pot ajudar a visualitzar l’inici d’aquesta nova etapa de tancament de l’autonomisme i construcció republicana que té encomanat el Parlament per als propers 18 mesos".

Ara bé,  la formació ha reivindicat la tasca realitzada des del 2011 en contraposició a les polítiques dels governs de Carles Puigdemont, i ha anunciat la voluntat de continuar la seva feina "d’oposició activa, rigorosa i responsable, i de consolidació d’una alternativa popular i democràtica a l’actual model de ciutat".

La formació és conscient, segons la nota, que "la renúncia de Carles Puigdemont com a alcalde de Girona ha estat una situació sobrevinguda i que l’Ajuntament necessitarà uns dies per ressituar-se. Tot i això, reclamem que la situació s’estabilitzi amb la màxima brevetat possible, per tal que afecti el mínim el bon funcionament de la institució i que el conjunt de la ciutat i la seva gent no se’n vegi perjudicada". 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid