Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Racisme
Imatges de la vergonya: policies espanyols abandonen una dona malalta a la frontera de Melilla

El vídeo de l'abandonament-expulsió difós pel digital rus RT mostra dos policies espanyols "llencen" una dona gran que es troba en mal estat físic i va en una cadira de rodes per un passadís

02/01/2016 Internacional

Les imatges vergonyoses van tenir lloc a la ciutat de Melilla, a la zona fronterera de Beni Ansar (El Marroc), dimarts passat.

El vídeo, que ha estat difós pel digital rusia RT (Rusia Today) mostra dos policies d'uniforme empenyent una dona gran que es troba en mal estat físic i va en una cadira de rodes per un passadís. Els policies empenyen la cadira de rodes i la dona, però quan arriben a la porta que separa la frontera amb el Marroc, llencen la dona al terra i l'abandonen a la vorera. La dona, de nacionalitat marroquina, resta estesa immòbil i els policies fan mitja volta i se'n van.

Els policies espanyols s'han justificat al·legant que la dona "discapacitada" era coneguda per les autoritats i funcionaris de la frontera. I han al·legat que la dona havia intentat entrar al territori colonial espanyol il·legalment en diverses ocasions sense la documentació necessària. Com a atenuant d'aquesta vergonyós abandonament en forma d'expulsió exprés els responsables espanyols han esgrimit que havia estat sotmesa a un examen mèdic just abans de la seva expulsió del territori colonial espanyol, amb un informe mèdic que recollia que la dona es trobava amb una salut "perfecta".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid