Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transport públic
Stop pujades exigeix una mobilitat sostenible i popular i continua reclamant la tornada a totes les tarifes de l’any 2013

En pocs dies l’ l’Autoritat del Transport Metropolità farà públiques les tarifes del transport públic per l’any vinent

23/12/2015 Drets i Llibertats

En pocs dies l’ l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) farà públiques les tarifes del transport públic per l’any vinent, i tenint en compte que possiblement hi hagi i una baixada de preus en algunes de les  tarifes, fet que ho celebra la plataforma STOP PUJADES. Però tot i així, la plataforma reclama la tornada a totes les tarifes del 2013, com a punt de partida per a assolir unes tarifes populars i gratuïtes per a alguns col·lectius. "Qualsevol baixada que no sigui tornar a les tarifes del 2013 és insuficient i seguirem lluitant per unes tarifes dignes i justes", remarca la plataforma. 

A més a més, exigeix una reducció de preus de tots els títols de transport en totes les zones i la gratuïtat per a estudiants,i persones aturades i persones en risc d’exclusió social; una taula social del transport públic on es decideixi la tarificació.
i que la T-Mobilitat sigui 100% pública i engegar un procés participatiu per definir entre totes quina T-Mobilitat es vol.

Així com també demana a l’ATM que escolti el carrer i reclama a les noves formacions democràtiques que han assolit les institucions que donin continuïtat en els propers anys a les reduccions de preus en el transport públic. La plataforma no acceptarà que les pèrdues d'una mala gestió del transport i la manca d'aportacions de les administracions, s’intercanviïn per deute i que aquest deute condicioni les tarifes del transport públic dels propers anys. Com tampoc acceptara que el deute es bescanvií per un macro-projecte de cost astronòmic -en plena era de l'austeritat- anomenat T-Mobilitat, i sigui entregat a CaixaBank.

Recorda que ara fa just un any, i per primer cop, es van baixar les tarifes. Aquesta baixada de preus va ser gràcies a que la pressió popular va aconseguir posar en l’agenda política els preus del transport públic i va demostrar que, amb voluntat política, era possible reduir els preus del transport.

La plataforma ha anunciat que continuarà mantenint la crida a la mobilització en les estacions de metro, FGC i Renfe, en cas que l'Autoritat del Transport Metropolità decideixi no reduir les tarifes de transport per l'any 2016. A dia d’avui, ja hi ha 5 estacions (Llucmajor, Hospital Clínic, Cornellà Centre, Palau Reial i Ciutat Meridiana) preparades per tornar a mobilitzar-se si no s’aprova una baixada de preus.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid