Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S i 20D
L’ANC demana unitat d’acció a Madrid als diputats sobiranistes escollits

Així com la formació d’un govern sòlid i estable a Catalunya

22/12/2015 Política

Després dels resultats electorals del 20D -que donen a les formacions explícitament independentistes els millors resultats mai assolits en unes eleccions espanyoles amb 17 diputats, 16 senadors i més d'1.100.000 vots- l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) demana als partits sobiranistes unitat d’acció a Madrid i la constitució d’un govern sòlid i estable a Catalunya per a defensar el mandat democràtic sorgit el 27S.

D’altra banda, l’ANC valora com a molt positiu en l'horitzó de la construcció de la República Catalana, que la força guanyadora defensi el dret a decidir com a premissa bàsica per abordar la construcció del futur polític de Catalunya.

Aquest dos fets ens porten a afirmar que el suport social per avançar en la construcció de la República Catalana, com a culminació d'un procés constituent, segueix sent, de llarg, l'opció majoritària expressada democràticament a les urnes.

Cal recordar que les eleccions a les Corts espanyoles havien estat històricament les més favorables a les formacions contràries a la independència. Aquestes formacions han perdut 7 diputats (de 25 a 18) i la formació que ha guanyat les eleccions a Espanya, el Partit Popular, ha sigut l'última de les forces amb representació parlamentària.

Des de l’ANC afirmem que el resultat electoral del 20D reflecteix la fortalesa independentista a Catalunya, i expressem el convenciment que després dels resultats del passat diumenge, el debat sobre la independència i el dret a decidir el futur polític de Catalunya ocuparan la centralitat del debat polític a les institucions espanyoles.

Per això, instem amb urgència a constituir la majoria estable de govern a Catalunya que les urnes van fer possible el passat 27 de setembre. Cal consolidar la majoria dels 72 diputats que avui l'independentisme disposa per, immediatament després, buscar l’eixamplament social d'aquesta majoria amb els partidaris del dret a decidir a través del procés constituent.

En aquest sentit destaquem que els resultats electorals del 20D i del 27S, evidencien que Catalunya és un país plural i divers, base sobre la qual cal construir el procés constituent cap a la República Catalana.

L’ANC reitera, un cop més, que Catalunya necessita un govern fort i estable per assolir el mandat democràtic del 27 de setembre, per no desaprofitar l'oportunitat històrica que els resultats de les dues darreres eleccions ens ofereixen i per mantenir la il·lusió que bona part de la societat catalana ha expressat cívicament al carrer i també a les urnes aquests darrers anys.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid