Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP recull 32.655 euros per editar l'Atles de la Corrupció als Països Catalans

L'Atles pretén cobrir el buit que va deixar les tasques inacabades i les limitades conclusions de la Comissió d'Investigació parlamentària provocada per l'esclat del cas Pujol i per analitzar el cràter deixat per la corrupció

01/12/2015 Drets i Llibertats

Més de 30.000 euros i 817 mecenes solidaris van fer possible que ahir la CUP assolís la fita d'autofinançar, per micromecenatge i a través de la plataforma Verkami, el projecte Llums i Taquígrafs per editar l'Atles de la Corrupció dels Països Catalans. El projecte, impulsat per la CUP amb el suport de Xnet i el Grup de Treball contra la Corrupció de Catalunya pretén cobrir el buit que va deixar les tasques inacabades i les limitades conclusions de la Comissió d'Investigació parlamentària provocada per l'esclat del cas Pujol i per analitzar el cràter deixat per la corrupció.

Quatre volums: la caixa negra

L'edició de l'Atles està formada per quatre ambiciosos volums, que volen servir com un mapa de la memòria de la corrupció a casa nostra: Llums i taquígrafs (Causes, efectes i costos de la corrupció); Temps de canalles (Topografia, cartografia i radiografia dels casos); Afònics (veus contra el silenci); Fent fora la màfia (alternatives i guia pràctica de lluita contra la corrupció).

Entre d'altres veus, s'hi recullen les opinions de l'historiador Josep Fontana, els filòsofs Marina Garcés i Xavier Antich, els periodistes Antoni Batista o Ernesto Ekaizer, l'exregidora Itziar Gonzàlez i la regidora de Torredembarra, l'economista Miren Etzezarreta, el jurista Joan Riado, l'escriptor Javier Pérez Andújar, l'exfiscal Jose Maria Mena o el catedràtic Joan Queralt Domènech. A més, inclou un text inèdit del periodista Xavier Vinader -'Temps de canalles'-, recollit de la seva intervenció a les jornades organitzades el 2014 per la CUP sobre 'Frau, corrupció i màfia als Països Catalans» El projecte està coordinat pels periodistes Àlex Romaguera i David Fernàndez, s'edita en col·laboració cooperativa amb Edicions Pol·len i sortirà editat a finals del mes de gener de 2016. Els mecenes rebran periòdicament en format digital, a partir del proper 9 de desembre, Diada Internacional contra la Corrupció, els continguts de Llums i Taquígrafs. Tots els continguts estaran disponible en obert al web llumsitaquigrafs.cat a partir del febrer.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid