Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sàhara
La Crida per Granollers–CUP registra una moció sol·licitant ajuda d’emergència als camps de refugiats sahrauís
12/11/2015 Internacional

Els campaments de refugiades i refugiats sahrauís, situats al desert algerí de Tindouf, han patit l’efecte de pluges torrencials, acompanyades per intenses ratxes de vent, causant-hi grans inundacions i destrosses.

La pèrdua d’habitatges, aliments i equipaments ha estat molt important. Moltes de les famílies han perdut totes les seves pertinences, inclosa la petita reserva d'aliments de què disposaven. En un comunicat del 24 d’octubre, la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) diu que els seus equips han identificat més d’11.000 famílies que podrien haver perdut la seva casa, pel que es veuen obligades a restar a la intempèrie. També s'han esfondrat centres de salut, d'educació i d’altres equipaments socials i comunitaris.

Davant d’aquesta situació alarmant la MLRS ha llançat una crida a la solidaritat a través de donacions d’emergència per atendre les necessitats més urgents de la població causada per les pluges: abastiment d’aigua, aliments, habitatge, abric i material higiènic.

Enguany es commemora el 40 aniversari de l’ocupació del Sàhara Occidental. La solució del conflicte sahrauí passa per aplicar les resolucions de l’ONU que insten a celebrar un referèndum d’autodeterminació. Un dret contínuament boicotejat pel Marroc, davant la complicitat de la comunitat internacional.

Per tot això la Crida-CUP per Granollers ha proposat al Ple de l’ajuntament que reiteri el suport de Granollers a una solució del conflicte basada en l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, que reclami al Fons Català de Cooperació, a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i al Ministeri d'Assumptes Exteriors i de Cooperació que ajudin a socórrer les víctimes i a reconstruir els campaments, i per últim que l'Ajuntament faci una aportació de 7.500€ a la campanya d’emergència promoguda pel moviment solidari de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid