Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nomenclàtor
La Crida per Granollers-CUP celebra el canvi de nom de la plaça Manuel Montañá

Aquest era l'objectiu de la campanya iniciada el juliol «Fora noms feixistes dels carrers de Granollers», que va culminar amb un manifest i recollida d’adhesions reclamant la convocatòria de la Comissió de Nomenclàtor

17/11/2015 Política
La Crida per Granollers-CUP proposa el canvi de nom de la plaça Manuel Montañá La Crida per Granollers-CUP proposa el canvi de nom de la plaça Manuel Montañá

La Crida per Granollers-CUP celebra que la campanya «Fora noms feixistes dels carrers de Granollers» hagi culminat aquest dilluns amb l'acord de la Comissió de Nomenclàtor de substituir el nom a la plaça dedicada pel règim franquista a Manuel Montañá.

Des de la formació volem fer palès que 40 anys després de la mort del dictador era un acte pendent de memòria i justícia, que no es podia aplaçar més. Volem reconèixer i agrair l'adhesió d'entitats, com la Comissió de la Dignitat i l'Amical Mauthausen, i de persones rellevants a la campanya «Fora noms franquistes de les places de Granollers», sense el suport de les quals el canvi de nom no hagués estat possible. Des del grup municipal de la Crida-CUP ens alegrem també que finalment la família de l'alferes franquista s'hagi afegit a la demanda que fos substituït el nom de la plaça.

Campanya iniciada a l'estiu

La campanya, iniciada el 18 de juliol, va comptar a l'agost durant la Festa Major amb el suport d’artistes que actuaven a la ciutat com Titot, Cesk Freixas i Miquel del Roig. També la reivindicació de canviar el nom a la plaça es va fer palesa durant l’ofrena floral de l’Onze de Setembre.

La campanya es va intensificar a principis del mes d’octubre. En un acte realitzat el 8 d’octubre el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, va donar suport al canvi de nom i es va fer la presentació d’un manifest per canviar el nom de la plaça Manuel Montanyà. Entre les signants cal destacar noms com el de Pep Cruanyes, coordinador de la Comissió de la Dignitat, el de la mestra i medalla de la ciutat Lluïsa Salvador i Tuset, el d'alguns dels membres del Consell Assessor de Can Jonch-Centre de Cultura per la Pau de Granollers com Pepe Beunza, Joan Garriga o l'activista Arcadi Oliveres, el del catedràtic d'Història de la UAB Josep Maria Solé i Sabaté, o el del fundador de Pallassos Sense Fronteres, Jaume Mateu Bullich conegut amb el sobrenom de 'Tortell Poltrona'.

La proposta de resolució presentada per la Crida per Granollers-CUP el 13 d’octubre per convocar urgentment la Comissió de Nomenclàtor recordava que l'Ajuntament de Granollers havia de complir la Llei de Memòria Històrica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid