Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ARABIA SAUDITA
El Govern espanyol va canviar la llei per facilitar la venda de tancs a l'Aràbia Saudita

El Govern espanyol va aprovar el 2012 un decret llei per adaptar-se a les exigències del règim saudita. L'amiga del rei Juan Carlos I, la princesa Corinna, era la intermediària en l'operació comercial espanyola de venda d'armament , estancada després de l'escàndol del safari reial a  Botswana

17/11/2015 Internacional

El 25 de maig de 2012, el Consell de Ministres del Govern espanyol va aprovar un decret llei per facilitar el major contracte de venda d'armes que ha tingut mai l’Estat espanyol. 250 tancs Leopard 2 de llicència alemanya però fabricats a l’Estat espanyol (3.000 milions d'euros) amb destí Aràbia Saudita. Corinna zu Sayn-Wittgenstein (amiga personal del rei Juan Carlos I), empresària especialitzada en traçar acords internacionals d'aquest tipus, era la intermediària de l’operació que va quedar estancada després de l'escàndol del safari reial a Botswana (el de l'elefant).


El decret de "mesures urgents" permetia que Espanya, com a país i no a través de cap empresa, signés directament contractes de compravenda d'armament amb altres estats. Aquesta fórmula era una exigència del règim saudita, que no volia tenir relació directa amb el fabricant sinó que el Govern espanyol respongués davant els documents signats i ho gestionés tot. La llei espanyola no permetia això fins el 25 de maig del 2012.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid