Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ARÀBIA SAUDITA
Mor una jove saudita perquè la seva universitat va vetar l'accés als metges per ser homes

Un incident similar a aquest  va passar a una escola a la ciutat de la Meca l'any 2002 quan es va prohibir  l'accés a un camió de bombers per apagar un foc que va  provocar la mort de 15 estudiants.

07/02/2014 Internacional
Una estudiant saudita ha mort d'un infart després que les autoritats universitàries impedissin durant hores l'entrada d'una ambulància, amb metges homes, al campus femení de la Universitat Rei Saud de Riad. Segons el diari saudita Okaz, un funcionari del centre va justificar la prohibició perquè "la noia anava sense hijab i a l'edifici només hi ha dones i no poden accedir homes".

La universitat ha detallat que la estudiant va patir un infart a l'interior del campus i que en arribar l'ambulància a la universitat se li va negar l'entrada, provocant la demora dels primers auxilis. Finalment , després de diversos intents dels metges per accedir al centre , se'ls va permetre el pas quan la jove ja havia mort . El diari va explicar que les companyes de la víctima van protestar sense èxit davant la direcció de la universitat perquè deixés entrar a l'ambulància i que han patit traumes psicològics en veure el seu col·lega en aquesta situació. Les estudiants exigeixen ara responsabilitats a la direcció de la universitat , perquè asseguren que l'islam permet excepcions en situacions necessàries i que no hi ha res més important que la vida humana . Un incident similar va portar a la destitució d'un alt responsable d'educació al país després d'un incendi en una escola a la ciutat de la Meca l'any 2002. Els funcionaris van prohibir en aquesta ocasió l'accés a un camió de bombers per apagar el foc, provocant la mort a 15 estudiants i desenes d'elles van resultar ferides. La Comissió per a la Promoció de la Virtut i la Prevenció del Vici va ser responsabilitzada de les morts, a l'impedir l'entrada als bombers i la sortida de les joves que no portaven posat el vel. Aràbia Saudita és un regne ultraconservador en què regeix una estricta aplicació de la 'xaria' o llei islàmica, i la segregació per sexes en espai públics.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid