Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Camp Nou full of independence flags whistles UEFA anthem

A large part of Barça’s fans went to yesterday’s evening match between FC Barcelona and Bate Borisov to show again it’s opposition to the sanctions imposed to the club by UEFA for displaying independence flags.

05/11/2015 Freedom.cat

Yesterday ANC, Drets, Òmnium Cultural and the Platform ProSeleccion Catalans distributed 30,000 independence flags around Camp Nou before the game between FC Barcelona and Bate Borisov and Barça’s fans whistled the official anthem of the Champions League. At the whistle of the fans towards the European body and cries of “independence” was added a giant banner with the slogan “Respect”.


UEFA wants to sanction with 40,000 € FC Barcelona after the independence flags displayed against Bayer Leverkusen, after an initial fine of 30,000 € for the same thing at 2015 Champions League final in Berlin. Present at the stadium, UEFA delegate, Karl-Erik Nilsson, standing president of The Sweden Football Federation and ex-international referee, took note of what happened and pictures of the wide deployment of independence flags throughout the game, especially at minutes 17 and 14 seconds when Barça’s fans make a cry for independence (1714 is the year when Catalonia lost it’s Independence).


It was also revealed that among the response actions prepared there is a letter from a group of FC Barcelona member for the Catalan MEPs to ask UEFA to modify it’s disciplinary rules so they don’t violate the right of freedom of expression.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  3. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  4. La CUP viatja a Escòcia amb la voluntat de sincronitzar les agendes independentistes
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  7. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  10. -Digueu-li al Professor Bacteri que s'hi posi...
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid