Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Camp Nou full of independence flags whistles UEFA anthem

A large part of Barça’s fans went to yesterday’s evening match between FC Barcelona and Bate Borisov to show again it’s opposition to the sanctions imposed to the club by UEFA for displaying independence flags.

05/11/2015 Freedom.cat

Yesterday ANC, Drets, Òmnium Cultural and the Platform ProSeleccion Catalans distributed 30,000 independence flags around Camp Nou before the game between FC Barcelona and Bate Borisov and Barça’s fans whistled the official anthem of the Champions League. At the whistle of the fans towards the European body and cries of “independence” was added a giant banner with the slogan “Respect”.


UEFA wants to sanction with 40,000 € FC Barcelona after the independence flags displayed against Bayer Leverkusen, after an initial fine of 30,000 € for the same thing at 2015 Champions League final in Berlin. Present at the stadium, UEFA delegate, Karl-Erik Nilsson, standing president of The Sweden Football Federation and ex-international referee, took note of what happened and pictures of the wide deployment of independence flags throughout the game, especially at minutes 17 and 14 seconds when Barça’s fans make a cry for independence (1714 is the year when Catalonia lost it’s Independence).


It was also revealed that among the response actions prepared there is a letter from a group of FC Barcelona member for the Catalan MEPs to ask UEFA to modify it’s disciplinary rules so they don’t violate the right of freedom of expression.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Són culpables i els volem a casa
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  7. Llibres del Segle publica "Elements per a una Sintaxi Nacional" per Carles Benítez, Carles Castellanos i Manuel Costa-Pau.
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid