Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#NoAlaLOMCE
Escola Valenciana crida la ciutadania a manifestar-se contra la LOMCE el 14N

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, de la qual forma part Escola Valenciana, ha convocat mobilitzacions contra les retallades educatives i la LOMCE el dissabte 14 de novembre a València i Alacant.

16/10/2015 Educació

La Federació d'Associacions per la Llengua Escola Valenciana, que s'emmarca en la Plataforma del País Valencià en Defensa de l'Ensenyament Públic, insisteix en la importància de participar en la convocatòria de la manifestació contra l'aplicació de la llei Wert, sota el lema «Per l'escola pública, no a la LOMCE, no a les retallades», que tindrà lloc el proper 14 de novembre a les 18h. En el cas de València la mobilització comença a la plaça de Sant Agustí i a Alacant, a l'IES Jorge Juan. 

En aquest sentit, el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha volgut remarcar com és de necessària aquesta mobilització «per a deixar clar al govern de l'Estat que no volem una llei discriminatòria, una llei marginant, una llei sense consens per part de la comunitat educativa, una llei que deixa en paper mullat més de 30 anys d'ensenyament en valencià i que desmantella l'escola pública de qualitat», per aquesta raó, el representant de l'entitat cívica ha demanat «el compromís social de la ciutadania en la manifestació del 14N» perquè «una vegada més cal mostrar públicament, i de forma unitària, el nostre rebuig a aquesta disposició com ho hem fet fins ara i tenir-ho en compte de cara a les eleccions estatals quan votem.»

La derogació de la LOMCE

La Plataforma considera que l'escola pública valenciana està greument amenaçada per les polítiques educatives del govern estatal i l'aplicació de la contrareforma educativa de la llei d'educació, que es basen en l'increment desmesurat de les ràtios escolars exigibles amb la conseqüent supressió d'unitats educatives, especialment de línies en valencià, que són els programes òptims d'ensenyament i garantia de qualitat educativa. A més, resulta molt perjudicial per a l'accés a l'educació la política de retallades que suposa un augment d'hores lectives per al professorat, un augment de ràtios a les aules i una deficient substitució del professorat en baixa que té com a conseqüència la pèrdua de l'atenció educativa a la ciutadania. És per tots aquests motius que la Plataforma demana de nou mobilitzar i eixir al carrer per a exigir la derogació de la LOMCE i la retirada de les retallades en inversió pública.

Així, la Plataforma ha programat una sèrie d'accions per a mobilitzar la ciutadania i aconseguir que la convocatòria del 14N siga un èxit. El pròxim 11 de novembre pel matí hi haurà pegada de cartells als centres educatius, la Plataforma s'acostarà a un centre públic per a evidenciar simbòlicament el rebuig a la llei Wert. Més endavant es llançarà la convocatòria per a assistir a un debat al Centre Octubre amb ponents de l'àmbit educatiu. Aquestes accions es difondran a les xarxes socials.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic està constituïda per Escola Valenciana, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, FAPA Enric Valor, FAPA Penyagolosa, CGT, CAVECOVA, FAAVEM, ADIES PV, SEPC, BEA, Campus Jove, Front d'Estudiants, AVIDP, MRPs, ADIDE, Sindicat d'Estudiants i València Laica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid