Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Escola Valenciana suspèn a la conselleria d'Educació

Amb aquesta nota, l'entitat ha qualificat a Maria José Català duran la presentació de la campanya de matriculació "Matriculem en l'escola que volem"

07/05/2015 Educació
Presentació de la campanya de matriculació "Matriculem en l'escola que volem" Presentació de la campanya de matriculació "Matriculem en l'escola que volem"

Escola Valencia ha presentat aquest migdia la campanya de matriculació, tenint en compte que el període s'obre demà fins el dia 14.

La campanya compta amb el patrocini de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el suport de les cinc universitats públiques valencianes i l'assessorament de les Unitats per a l'Educació Multilingüe.

L'objectiu és informar les famílies que han de matricular els fills i filles en Infantil de tres anys sobre el programa òptim d'ensenyament al nostre sistema educatiu actual, el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià.

En la presentació de la campanya s'ha fet un balanç de la gestió de la consellera M. José Català al capdavant de la cartera d'Educació, especialment en matèria de plurilingüisme.

S'ha analitzat el període 2012-2015 i el balanç que fa Escola Valenciana és que la consellera d'Educació ha realitzat un "plurilingüisme d'aparador (escaparate/shop window)".

"La política educativa en matèria de plurilingüisme no es pot limitar a notes de premsa i fotografies, com si tractarem un tema que està de moda. El plurilingüisme no atén ni a modes ni a fotos. L'educació plurilingüe ha d'estar necessàriament lligada a una planificació acurada, amb propostes pedagògiques contrastades; a una aplicació efectiva, real i responsable; i finalment, a una avaluació", ha dit Jaume Fullana, coordinador de la Comissió d'Educació d'Escola Valenciana.

El president de l'entitat, Vicent Moreno, ha comentat que "el plurilingüisme d'aparador de la consellera l'únic que ha fet ha estat fracassar en el fet de garantir a tot l'alumnat, i remarque tot l'alumnat, que domine per igual les dues llengües oficials i una tercera llengua com l'anglés".

L'any 2011 Escola Valenciana va presentar un document, avalat per les universitats públiques valencianes, que traçava les línies per a desenvolupar un plurilingüisme real al sistema educatiu valencià. M. José Català, quan es va responsabilitzar de la Conselleria d'Educació un any més tard, va fer cas omís d'aquest document titulat "L'escola valenciana. Un model d'educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià".

"L'objectiu de l'actual Conselleria d'Educació ha estat mercantilitzar l'educació, fomentar l'educació concertada i privada en castellà i intentar desmantellar la nostra escola, la de tots els valencians i valencianes, l'escola que volem, la pública i en valencià", ha asseverat Vicent Moreno.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid