Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dignitat
Convoquen a Barcelona una jornada sobre “La banalització del nazisme i del feixisme”

Convoquen a Barcelona una jornada sobre “La banalització del nazisme i del feixisme”

08/09/2015 Drets i Llibertats
Les entitats signants del Manifest contra la banalització del nazisme convoquen una jornada sobre  “La banalització del nazisme i del feixisme” pel  proper dilluns 14 de setembre, a les 19 hores, al Pati Llimona (carrer Regomir, 3, Barcelona)

Amb les intervencions de:

19 h. Rafael Ribó, síndic de greuges de Catalunya, conferència: "El Síndic com a impulsor dels drets de la memòria històrica".

19.30 h. Taula rodona “La impunitat del discurs de l’odi contra els catalans”, amb la participació de:

· Robert Sabata, advocat, en representació de l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans.

· Jordi Borràs, fotoperiodista, autor de Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya.

· Marta Rovira i Martínez, presidenta de la Fundació Congrés Cultura Catalana i autora del llibre La Transició Franquista

Cal recordar que la Fiscalia Especial de Delictes de l’Odi i Discriminació a Catalunya va desestimar la demanda que el Col·lectiu Dignitat va interposar el passat 15 d’octubre de 2014 amb motiu de la propagació de comentaris banalitzadors del nazisme. En conseqüència, les entitats signants van acordar de continuar la via judicial i aportar nova documentació que evidencia que es continuen fent aquesta mena de manifestacions. El mes de maig de 2015 vam presentar una querella criminal mitjançant acció popular, per incitació a l’odi contra Catalunya i els catalans i per banalització del nazisme, davant un Jutjat d’Instrucció de Barcelona.  

El Col·lectiu Dignitat està format per la Fundació Catalunya Fons, l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i la Comissió de la Dignitat en el marc de la campanya “Per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme”. El manifest d’aquesta campanya www.manifestdignitat.cat té actualment l’adhesió de 72 entitats d’àmbits com ara la cultura, la justícia, l’educació o el tercer sector. En aquest acte donarem resposta a les últimes declaracions de persones públiques i alguns amb càrrecs públics que estan comparant el procés català amb el nazisme o feixisme.

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid