Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 de resistencia
dBalears publicarà una vintena d'entrevistes i reportatges sobre el Tricentenari

El final de la guerra de Successió, la victòria borbònica i l'accés a la corona de les Espanyes de Felip V de Borbó va representar la desaparició d'una sèrie de drets individuals i col·lectius a ,Catalunya, País Valencià i les Illes

03/08/2015 Comunicació

Just quan s'acaben de complir tres-cents anys del final de la guerra de Successió i el desembarc de les tropes borbòniques a Mallorca i a Eivissa i de la capitulació del Regne de Mallorca, dBalears publicarà durant aquest mes d'agost, una vintena d'entrevistes i reportatges sobre els fets succeïts a Mallorca entre el 1700 i el 1715 i sobre els actes de commemoració organitzats per les persones i entitats que conformen la Comissió Cívica del Tricentenari 1715 – 2015, ha anunciat avui aquest mitjà.

El final de la guerra de Successió, la victòria borbònica i l'accés a la corona de les Espanyes de Felip V de Borbó va representar la desaparició d'una sèrie de drets individuals i col·lectius a Catalunya, València, Eivissa i Mallorca, la imposició, per la força, de la llengua castellana, la militarització de la societat mallorquina i eivissenca i l'augment exagerat dels imposts.

Es tracta de posar llum a una part de la nostra història que sovint ens han oferit enfosquida o maquillada. Una part de la nostra història que és crucial per a entendre el nostre present.

La publicació d'aquesta sèrie de reportatges i entrevistes sobre el Tricentenari, té per objectiu recuperar i analitzar els fets i les conseqüències algunes d'elles encara vigents avui.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid